xcounter
#

Штатно прикують до палуби: виявилося, що ЗРК "Тор" на кораблях ЧФ РФ – не одноразова акція

24632
Штатно прикують до палуби: виявилося, що ЗРК "Тор" на кораблях ЧФ РФ – не одноразова акція

Окупанти тестують сухопутний ЗРК "Тор" на своєму патрульному кораблі

Рашисти хочуть оснастити свої патрульні кораблі проекту 22160, що перебувають на озброєнні Чорноморського флоту РФ, зенітно-ракетними комплексами "Тор-М2КМ" для "посилення корабельної ППО з урахуванням досвіду спеціальної військові операції".

Про це повідомляють російські ЗМІ. Зазначається, що один з кораблів проекту 22160 – головний патрульний корабель "Василий Быков" – вже проходить практичні випробування (саме цей корабель раніше засвітився на фото).

Читайте також: Ще один корабель рашистів може відправитися на дно до "Москви": у Чорному морі – одразу чотири "розвідники" НАТО
ЗРК "Тор" на палубі фрегата проекта 11356 "Адмирал Григорович"

Загалом рашисти хочуть оснастити ЗРК "Тор" й три інші кораблі проекту 22160 – "Дмитрий Рогачев", "Павел Державин" і "Сергей Котов". Вони мають отримати ЗРК "Тор" на палубі вже до кінця цього року – однак зазначається, що "процес установки комплекса залежатиме від досвіду експлуатації ЗРК у бойових умовах".

Цікаво, що деякі рашистські ЗМІ назвали встановлення на патрульний корабель сухопутного ЗРК "перекваліфікацією у корвети ППО". Водночас досі залишається незрозумілим, як буде поводити себе сухопутний ЗРК "Тор" в морських умовах та чи зможе насправді стати "панацеєю" від Bayraktar TB2.

Читайте також: Росіяни перекидають на Зміїний "Гради" і "Торнадо-Г", що можуть стріляти по суднам із зерном