xcounter
#

Окупанти спробували використати Су-34 як штурмовик: що з цього вийшло

154973
Ворожий Су-34, ілюстративне фото довоєнних часів
Ворожий Су-34, ілюстративне фото довоєнних часів

Через нестачу пілотів рашисти "вбивають" об нашу ППО новітні літаки ціною в понад 30 мільйонів доларів

Прес-служба Командування Повітряних Сил ЗСУ розповіла, що 12 червня наші зенітно-ракетні війська збили один із двох Су-34, котрі намагались парою атакувати позиції наших військ біля Ізюму.

Показово, що після потрапляння в зону дії нашої ППО перший Су-34 вирішив відвернути, другий навпаки – продовжити атаку. В результаті орки отримали "подарунок" акурат до свого "дня России" у вигляді збитого літака вартістю 36 мільйонів доларів.

Читайте також: Що допомагає Повітряним силам ЗСУ й до сьогодні боротися за небо над Україною

Тут варто звернути увагу на саму тенденцію, що рашисти вирішили використати свої Су-34 в якості штурмовиків. З однієї сторони, в цьому є своє раціональне зерно: Су-34 може взяти на борт до 12 тонн бойового навантаження, у той час як штурмовик Су-25 – лише до 4 тонн. Відповідно виходить, що два Су-34 можуть взяти таке ж бойове навантаження, як шість Су-25.

Але з іншої сторони так виходить, що орки почали використовувати свої "тридцятьчетвірки" як штурмовики, бо у них уже не вистачає пілотів для виконання бойових завдань. Необхідного ефекту все рівно не досягли, зате літак втратили. І чи вціліли пілоти – теж невідомо, бо "борт" упав на контрольовану рашистами територію.

Ворожий Су-34, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Що заважає пілотам ПС ЗСУ ефективно "креативити" на полі бою або чому Україні потрібен хоча б F-16