xcounter
#

Що допомагає Повітряним силам ЗСУ й до сьогодні боротися за небо над Україною

17981
Що допомагає Повітряним силам ЗСУ й до сьогодні боротися за небо над Україною

Попри російську ППО та авіацію, ПС ЗСУ вдається боротися за значну частину повітряного простору

Повітряні сили ЗСУ у перші дні повномасштабної війни з російськими окупаційними військами постійно переміщували свої літаки та зенітні системи, щоб максимально ускладнювати роботу російській авіації та ракетам.

"Завдяки цій мобільності ПС ЗСУ і досі здатні боротися за більшу частину свого повітряного простору й навіть зберігають перевагу у повітрі на значній частині свого неба", – йдеться у матеріалі видання Coffee or Die.

Читайте також: Що заважає пілотам ПС ЗСУ ефективно "креативити" на полі бою або чому Україні потрібен хоча б F-16

Виняток з ситуації – місто Маріуполь, де РФ мала колосальну перевагу у повітрі – і навіть попри це, наші гелікоптери змогли доставити вантаж та евакуювати поранених з території заводу "Азовсталь".

Водночас приклад Маріуполя демонструє важливість повітряної війни для проведення успішних наземних операцій, де ворог міг 24 години на добу бомбити місто та впливати на поле бою, оскільки українські сили не могли знешкодити цю загрозу.

Маріуполь
Зруйнований окупантами Маріуполь

Як стверджують співробітники ПС США, російські війська доволі успішно захищають свої наземні сили за допомогою ракет класу "поверхня-повітря", які забезпечують протиповітряну оборону малої дальності на малих висотах і разом з далекобійними висотними системами ППО суттєво знижують можливість української авіації діяти на будь-яких висотах поблизу російських наземних частин.

Водночас американські пілоти дивуються "неймовірною здатністю" українських пілотів Су-24 уникати протиповітряної оборони армії РФ та виконувати поставлені завдання.

Читайте також: Штатно прикують до палуби: виявилося, що ЗРК "Тор" на кораблях ЧФ РФ – не одноразова акція