xcounter
#

Стріляти з M777 на 70 км по танках РФ, чи може С-350 відбити атаку HIMARS та безглузда ціль для Ту-22М3: події тижня війни від Defense Express

40224
Стріляти з M777 на 70 км по танках РФ, чи може С-350 відбити атаку HIMARS та безглузда ціль для Ту-22М3: події тижня війни від Defense Express

Чи зможе новітній ЗРК С-350 рашистів відбити атаку HIMARS та ракет ATACAMS, ловити танки пострілами з буксированої гаубиці на 70 км, безглузда ціль для Ту-22М3 та ракет Х-22 – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня війни з рашистськими окупаційними військами

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Ловити танки з буксированої гаубиці

Компанії Boeing та Nammo провели спільні випробування снаряда Ramjet 155, що створюється у рамках зусиль армії США з модернізації своєї високоточної зброї.

Читайте також: Україна на шляху до Незалежності: Ні миру, ні війни

Спільна розробка американської та норвезької компаній артилерійський снаряд Ramjet 155 може знищувати цілі на відстані до 70 км та уражати рухомі цілі. Такий снаряд зможе застосовуватися не тільки з новітніх гаубиць ERCA, які розробляють у США, але й з САУ M109A7 і навіть буксированої гармати M777. Більше деталей – у матеріалі Defense Express.

Безглузда ціль для Ту-22М3 та ракет Х-22

Оперативне командування "Південь" повідомило, що в ніч на 17 серпня 2022 року росіяни провели ракетну атаку Одещини – стратегічні бомбардувальники типу Ту-22М3 випустили ракети типу Х-22, дві із яких влучили в одну із баз відпочинку та в декілька приватних будинків поряд.

Ту-22М3
Рашистський Ту-22М3 з ракетою Х-22, ілюстративне фото з відкритих джерел

В результаті влучання рашистських ракет виникла пожежа на площі 600 квадратних метрів, було поранено четверо цивільних громадян, але важко постраждалих чи загиблих не було. Деталі – у матеріалі Defense Express.

Як швидко у РФ виробляють ракети "Оникс"

Сталі відомі орієнтовні потужності з виробництва протикорабельних ракет П-800 "Оникс", які РФ доволі часто застосовує для ударів по південних містах України з берегових ракетних комплексів "Бастион".

П-800 "Оникс"
П-800 "Оникс"

Зокрема рашиське видання ТАСС повідомило, що за контрактом між міноборони РФ та виробником ракет "Оникс" ("Научно-производственное объединение машиностроения"), який розрахований на рік, передбачено виготовлення декількох десятків П-800. Більше деталей – у матеріалі Defense Express.

Новітній ЗРК С-350 проти HIMARS

Нещодавно кремлівські пропагандони "засвітили" свій аеродром "Центральний" в місті Таганрог, де базуються штурмовики Су-25 приналежністю скоріш за все до 18-го штурмового авіаполку та 120-й окремого змішаного авіаполку "ВКС" РФ. При цьому росіяни показали, що летовище прикриває позиційний район новітніх зенітно-ракетних комплексів С-350.

Зенітно-ракетні комплекси С-350 ворога, ілюстративне фото довоєнних часів
Зенітно-ракетні комплекси С-350 ворога, ілюстративне фото довоєнних часів

Такий ЗРК армія РФ прийняла на озброєння лише в 2020 році, і це був перший випадок, коли росіяни напряму "засвітили" використання С-350 під час війни проти України. Чи може новітня система "відбити" атаку HIMARS –

розглядали в окремому матеріалі

.

ЗСУ матимуть більше САУ 2С7 "Піон"

Twitter-профіль Ukraine Weapons Tracker розмістив відео, яке зображає роботу Сил логістики ЗСУ, із наступною приміткою – "ми часто чуємо про начебто потужні запаси озброєнь армії РФ, але забуваємо, що Україна також має значні запаси радянського озброєння".

САУ 2С7 "Піон"
САУ 2С7 "Піон" Збройних Сил України, ілюстративне фото зразка липня 2021 року

І якраз під цією підводкою бачимо, як наші бійці розконсервовують та знімають зі зберігання радянські самохідні артустановки 2С7 "Піон", що мають найбільший калібр в нашій артилерії – 203 мм. Деталі – у нашому матеріалі.

Читайте також: ЗСУ натякають рашистам, що скоро матимуть в строю ще більше САУ 2С7 "Піон" (відео)