xcounter
#

Рашисти знайшли найбільш безглузду ціль для своїх Ту-22М3 та ракет Х-22

68951
Рашистський Ту-22М3 з ракетою Х-22, ілюстративне фото з відкритих джерел
Рашистський Ту-22М3 з ракетою Х-22, ілюстративне фото з відкритих джерел

На щастя, в результаті цієї атаки жоден мирний українець не загинув

Оперативне командування "Південь" повідомило, що в ніч на 17 серпня 2022 року росіяни провели ракетну атаку Одещини – стратегічні бомбардувальники типу Ту-22М3 випустили ракети типу Х-22, дві із яких влучили в одну із баз відпочинку та в декілька приватних будинків поряд.

В результаті влучання рашистських ракет виникла пожежа на площі 600 квадратних метрів, було поранено четверо цивільних громадян, але важко постраждалих чи загиблих не було.

Читайте також: Ворог знайшов максимально недолугий спосіб, як "утилізувати" залишки своїх Х-22

Цілком ймовірно, що саме цей епізод увійде в історію війни як найбільш безглуздий епізод застосування рашистських ракет Х-22. Теоретично, для таких КР на півдні Одещини "вистачає" цілей стратегічної ваги – залізничний транспорт, об’єкти портової інфраструктури, та й уже знищений міст через Затоку рашисти продовжують "довбати" із незрозумілою наполегливістю.

Однак орки свої вже дефіцитні ракети типу Х-22 відстріляли по базі відпочинку та приватним будинкам. Ефект "ракетного терору" не спрацював, а нові Х-22 рашистам брати нізвідки.

Востаннє ЗС РФ застосовували ракети Х-22 для ударів по України аж три тижні тому, під час ракетних обстрілів на День Державності 28 липня 2022 року.

Підготовка до вильоту ворожого Ту-22М3 з ракетами Х-22, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Західні аналітики оцінили, скільки ще ракет Х-22 залишилось у рашистів (фото)