xcounter
#

Ворог знайшов максимально недолугий спосіб, як "утилізувати" залишки своїх Х-22

114317
Підготовка до вильоту ворожого Ту-22М3 з ракетами Х-22, ілюстративне фото довоєнних часів
Підготовка до вильоту ворожого Ту-22М3 з ракетами Х-22, ілюстративне фото довоєнних часів

Якщо у росіян є "бездонні" запаси радянських ракет – не факт, що вони їх завжди уміють застосовувати грамотно

У вівторок зранку 26 липня 2022 року рашисти завдали масований ракетний удар по Одеській області в районі Затоки. Загалом було випущено 13 крилатих ракет – 5 ракет типу Х-59 та 8 крилатих ракет типу Х-22. Про це під час брифінгу розповів речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій ігнат, пише "Інтерфакс-Україна".

На щастя, після цього ракетного удару обійшлось без значної кількості постраждалих. На даний момент відомо лише про одну поранену в результаті атаки людину, що відмовилась від медичної допомоги. Тому про цей епізод можемо розмірковувати абстраговано.

Читайте також: Західні аналітики оцінили, скільки ще ракет Х-22 залишилось у рашистів (фото)
Рашистський Ту-22М3 з ракетою Х-22, ілюстративне фото з відкритих джерел

З однієї сторони, росіяни змогли провести справді масовану ракетну атаку – у першій хвилі йшли три літаки типу Су-30 чи Су-35, що злетіли взагалі із Ахтюбинська та запускали ракети типу Х-59.

Буквально за півгодини була друга хвиля атаки, в якій йшло одразу 10 стратегічних бомбардувальників типу Ту-22М3 (які однак відстріляли усього вісім Х-22, за словами Ігната). З іншої сторони, така масована атака не дала росіянам жодного відчутного результату, навіть в плані терору проти мирного населення. Що наводить на таку максиму: навіть якщо в орків є є "бездонні" запаси радянських ракет – не факт, що вони їх уміють завжди застосовувати грамотно.

Російські бомбардувальники типу Ту-22М3 на летовищі "Шайковка", фото з відкритих джерел

Для порівняння: як заявила сьогодні Миколаївська ОДА, сьогодні по Миколаєву ворог випустив 18 ракет – 12 ракет до комплексу С-300 та 6 ракет Х-59. Рашисти змогли цими ракетами уразити котельню, автотранспортне підприємство та навіть три секції непрацюючого залізничного моста.

Читайте також: Чим відрізняються між собою ракети Х-22 та Х-32, якими рашисти били по Кременчуку та Сергіївці