xcounter
#

РФ знайшла HIMARS на другому поверсі, ЗСУ знищили рідкісного "Змея Горыныча" та як окупанти "ховали" свої ешелони: події тижня війни від Defense Express

8454
РФ знайшла HIMARS на другому поверсі, ЗСУ знищили рідкісного "Змея Горыныча" та як окупанти "ховали" свої ешелони: події тижня війни від Defense Express

Коли закінчилися відео з вантажівками, як РФ вирішила сховати свої ешелони та чи вийшло в російських військових приманити українські M777 на свої САУ – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня війни з рашистськими окупаційними військами

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Рашисти хотіли використати САУ "Акация" як "приманку" для M777

У відкритому доступі з’явилось відео, яке демонструє – артилеристи однієї із бригад Збройних Сил України за допомогою однієї гаубиці M777 калібру 155 мм знищили дві російські самохідні артустановки 2С3 "Акация" калібру 152 мм. Для виконання вогневого завдання нашим захисникам знадобилось менше 1 хвилини, ну і також – безпілотник для коригування вогню в режимі "он-лайн".

Читайте також: Новий пакет допомоги від США: як цілий 1 млрд доларів піде на ракети для NASAMS та HIMARS
м777
Гаубиця M777 зі складу 44-ої окремої артбригади, фото – Міноборони України, дата публікації – 26 липня 2022 року

У цьому епізоді варто звернути увагу на такий момент. Зазвичай рашисти свою артилерію "скупчують" в батареї, чим полегшують ЗСУ ведення контрбатарейної боротьби. Але конкретно в цьому епізоді росіяни вирішили розосередити та замаскувати свої "Акації" так, наче вони прочитали настанови "натівського" зразка про забезпечення живучості артпідрозділів.

Не варто виключати й інший варіант – росіяни насправді хотіли використати свою першу САУ "Акация" як "приманку" для нашої M777, а вести вогонь на ураження мала уже друга САУ цього типу. Але наші "боги війни" виявились вправнішими. Тому у ворога вчергове нічого не вийшло.

Коли закінчилися відео з вантажівками

Міноборони РФ продовжує у своїх звітах "знищувати" ракетні системи HIMARS – схоже, скоро ця зброя "повторить долю" українських Су-25, які окупанти збивають вже по третьому колу.

Водночас російське оборонне відомство не перестає дивувати своїми фейками щодо цієї новітньої американської зброї, більшість з яких виходять за межі здорового глузду. Деталі – у нашому матеріалі.

Рашисти вирішили сховати свої ешелони зі зброєю від HIMARS

Після того, як Збройні Сили України з ракетної системи HIMARS розтрощили один з залізничних ешелонів рашистів з технікою та боєприпасами, окупанти вирішили вигадати новий метод, як "захистися" від новітньої зброї.

Т-62
Окупанти перевозять свої Т-62, фото ілюстративне

Так, як розповідають у ГУР МОУ, коли рашисти почали розвантажувати ешелон з військовою технікою та боєприпасами, що 31 липня прибув на залізничну станцію "Каланчак", що на Херсонщині, ймовірно з метою маскування та, зокрема, захисту від високоточних ракет HIMARS, окупанти застосували потужні засоби задимлення.

Чому в них не дуже вийшло таке маскування –

розповідаємо в окремому матеріалі

.

ЗСУ вполювали рідкісного "Змея Горыныча"

Збройні Сили України "вполювали" черговий рідкісний зразок озброєння та військової техніки російської окупаційної армії.

Так, як повідомляють на сторінці 112 бригади Сил Тероборони ЗСУ, бійці бригади разом з артилеристами 92 ОМБр імені кошового отамана Івана вполювали російську самохідну реактивну установку розмінування УР-77 "Метеорит", що відома також як "Змей Горыныч". Більше деталей – на сторінках Defense Express.

7 літаків за 11 хвилин

АрміяInform опублікувало інтерв’ю, яке дав одному із українських ЗМІ офіцер Командування Повітряних Сил ЗСУ підполковник Денис Смажний. Інтерв’ю важливе тим, що розповідає про роботу наших сил протиповітряної оборони в перші дні війни РФ проти України, зокрема під час битви за Київ. Тому залюбки переповідаємо його основні моменти.

С-300
Пуск ракет С-300 Повітряних Сил ЗСУ, ілюстративне фото довоєнних часів

Смажний розповів, що на момент першого ракетного удару росіян вранці 24 лютого 2022 року усі зенітно-ракетні підрозділи Повітряних Сил ЗСУ були відведені на запасні позиції. Однак частина техніки радіотехнічних військ була пошкоджена, тому існували доволі великі "білі плями" території України, які певний час не могли "покривати" наші РЛС.

Початок злету російських літаків для удару по нашій території радіотехнічні війська ППО побачили приблизно о 3-ій ранку 24 лютого 2022 року, перші ворожі літаки перетнули кордон України о 4.55 ранку, а перший ракетний удар було зафіксовано уже о 5-ій ранку 24 лютого 2022 року.

винищувачі ПС ЗСУ
Бойове чергування винищувачів Повітряних Сил, фото - прес-служба 831-ї бригади тактичної авіації, дата публікації - 3 серпня 2022 року

Інтенсивність чергування Командування Повітряних Сил Смажний описав так – "це минуло наче як одне чергування". А під час одного із епізодів оборони столиці наша ППО поставила своєрідний рекорд за кількістю збитих літаків – 7 одиниць за 11 хвилин, і це була якраз остання масована повітряна атака "ВКС РФ" на Київ.

Читайте також: "Фурія" не дає спокою окупантам: видовищне знищення ворожої РСЗВ очима "богині помсти" (відео)