xcounter
#

ЗСУ вполювали рідкісного "Змея Горыныча", російську машину знашли у лісових хащах (відео)

117816
УР-77, фото ілюстративне
УР-77, фото ілюстративне

Всього з початку війни російська армія втратила 13 таких машин

Збройні Сили України "вполювали" черговий рідкісний зразок озброєння та військової техніки російської окупаційної армії.

Так, як повідомляють на сторінці 112 бригади Сил Тероборони ЗСУ, бійці бригади разом з артилеристами 92 ОМБр імені кошового отамана Івана вполювали російську самохідну реактивну установку розмінування УР-77 "Метеорит", що відома також як "Змей Горыныч".

Читайте також: Скільки "жере" одна БТГр РФ: розрахунок забезпечення у снарядах, паливі та провіанті

Окремо варто відзначити ефективну роботу оператора безпілотника, який вистежив ворожу установку буквально у лісових хащів – влучним пострілом українські артилеристи уразили цю машину.

УР-77
Уражена російська машина розмінування УР-77

Згідно з даними порталу Oryx, всього з початку повномасштабної війни в Україні російські окупаційні війська втратили 13 машин УР-77 "Метеорит", з них чотири було знищено, ще дві – покинуто і сім – затрофеєно бійцями ЗСУ.

УР-77 машина розмінування
Трофейна УР-77, яку здобули ЗСУ в бою з рашистами

Тут можна згадати епізод, що стався ще у березні цього року, коли наші військові розгромила інженерну колону окупантів на півночі України – тоді було знищено декілька машин розмінування УР-77, ще одна – затрофеєна.

Нагадаємо, УР-77 "Метеорит" – радянська машина розмінування, створена на базі САУ 2С1 "Гвоздика". Призначення для створення проходів у протитанкових мінних полях під час бою шириною до 6 метрів та довжиною у 80-90 метрів.

Читайте також: "Мазепинці" розгромили колонну ворожих Т-72Б3 біля Мар’їнки (відео)