xcounter
#

РФ ешелонами везе ракети аж з Улан-Уде та готується до масованих обстрілів з С-300

4546
РФ ешелонами везе ракети аж з Улан-Уде та готується до масованих обстрілів з С-300

Російська армія готується до масованих обстрілів території України з ЗРК С-300

Росія продовжує звозити до кордонів з Україною та на окуповані території великі кількості транспортно-пускових контейнерів з ракетами до зенітних ракетних комплексів С-300, які РФ активно використовує для ударів по наземних цілях.

Так, як повідомляє СтратКом ЗСУ, на початку серпня з Улан-Уде (понад 5000 км до кордону з Україною) вийшли ешелони з боєприпасами, серед яких – 32 зенітні керовані ракети до ЗРК С-300. Зазначається, що орієнтовно цей ешелон має прибути до кордону з Україною у 20-х числах серпня.

Читайте також: ЗСУ вполювали ще чотири С-300 та рідкісну РЛС для виявлення балістичних ракет "Имбирь" від ЗРК С-300В
Ракета 48Н6
Ракета 48Н6

Загалом у СтратКом ЗСУ зауважують, що РФ з високою ймовірністю готується до масового обстрілу України щонайменше з ЗРК С-300 – такий обстріл рашисти можуть готувати на 24 серпня.

Наприклад, до середини серпня окупанти вилучили понад 120 контейнерів з ракетами до ЗРК С-30 з арсеналу боєприпасів у Котово. Водночас у районі Джанкоя рашисти зберігали близько 440 транспортно-пускових контейнерів з ракетами до С-300 – скільки саме цих ТПК було знищено внаслідок удару ЗСУ по складах боєприпасах 16 серпня наразі сказати важко.

Крім того, окупанти також концентрують ракети до С-300 і на території Білорусі – наразі у Зябрівці (22 км від кордону з Україною) загальна кількість ТПК перевищує 60 одиниць.

С-300
Ілюстративна дальність пуску ракет з С-300 та С-400 з території Білорусі по наземних цілях з орієнтовних пускових районів, виходячи з дальності 120 км

Тут варто нагадати й про те, що раніше Defense Express детально розбирав ймовірність обстрілів з С-300 з території Білорусі, а саме те, які міста опиняться під ударом та чи є захист від цієї загрози.

Читайте також: ЗСУ знищили батарею рашистських С-300, що обстрілювали Миколаїв