xcounter
#

Рашисти показали нову "матку дронів" - попередньою "Пчелкою" були незадоволені

28038
FPV-дрон "Упирь" російського війська, фото ілюстративне
FPV-дрон "Упирь" російського війська, фото ілюстративне

"Дрономатки" сьогодні не настільки поширені на полі бою, але в будь-якому випадку треба звертати увагу на плани ворога у цьому напрямку

Пропагандистські ресурси ворога заявляють, що російське окупаційне військо отримало на озброєння "дрономатки", озброєні FPV-дронами, також було оприлюднено кадри в польоті, як один з FPV від’єднується від "матки" та продовжує політ. Відзначається, що у тому випадку, якщо "дрономатка" не змогла знайти ціль, вона може повернутися назад. "Матка" має опцію вертикального злету та посадки.

Загалом використання "дрономаток" не є новинкою на полі бою, зокрема раніше Defense Express розповідав про українську "Матку" для FPV-дронів із засекреченим функціоналом, тактико-технічні характеристики цієї системи не розголошуються, також залишається невідомим, а скільки ж FPV-дронів може переносити такий безпілотник.

Читайте також: Ізраїль згадав за системи Гатлінга, щоб боротися із дронами бойовиків

Зрештою, варто відзначити, що і представлена вище рашистами "дрономатка" не є їхньою першою розробкою, зокрема у березні ворог зізнавався, що зіштовхнувся зі складнощами під час експлуатації на полі бою однієї з "дрономаток" під назвою "Пчелка".

Причому в цьому рашисти розписалися на рівні гендиректора Центру комплексних безпілотних рішень (ЦКБР) Дмітрія Кузякіна — мовляв, "Пчелка" виявилася завелика за розмірами та масою, а також мала недостатньо велику швидкість, щоб її ефективно використовувати.

"Матка" дронів буде ефективною лише тоді, коли вона зможе літати на високій швидкості і так само низько, як звичайні FPV-пристрої, для цього розробникам треба вивчити весь попередній невдалий досвід колег", — відзначав тоді Кузякін. Він також наголошував, що ще одним недоліком "дрономаток" є те, що при втраті "матки" втрачаються й підвішені на неї FPV-дрони.

Раніше Defense Express розповідав, що у США відпрацьовують розмінування за допомогою аналогів FPV-дронів - БПЛА саперів-камікадзе у рамках експерименту Sandhills Project з метою пошуку нових методів прориву підготовленої оборони противника.

Водночас сьогодні Захід все ж не на всі сто відсотків визнає проблему FPV-дронів та інших малих БПЛА.

Захід все ще не визнає проблему FPV-дронів та інших малих БПЛА

Читайте також: Супутник показав, що рашисти запускають залізницю в обхід "Кримського мосту"