xcounter
#

Для українських FPV-дронів створили "Матку" з ще засекреченим функціоналом - тестуватимуть "Птахи Мадяра"

49536
Для українських FPV-дронів створили "Матку" з ще засекреченим функціоналом - тестуватимуть "Птахи Мадяра"

Нова розробка вже отримала доволі просту назву - "Дрономатка" та вже тестується на полі бою

Український 414-й окремий батальйон ударних безпілотних авіаційних систем Корпусу Морської Піхоти ЗСУ, який більш відомий під назвою "Птахи Мадяра" отримали нову українську розробку для FPV-дронів.

Мова йде про дрон-матку, який може нести додаткові дрони. Перший зразок "дрономатки" представив командир підрозділу Роберт "Мадяр" Бровді, який подякував волонтерам за створення та передачу цього зразка.

Читайте також: Корея дуже потужно просуває свою зброю у Румунії та обіцяє блискавичні постачання

Відео виклав нині військовослужбовець Федір Шандор, який також відомий, як "професор з окопу", бо дистанційно читав лекції студентам з бойових позицій.

Деталі самої розробки не повідомляються, для того, щоб не робити ворогу анонси можливостей цього БПЛА. Тому такі речі, як дальність та час польоту, кількість FPV-дронів, які може нести "Дрономатка", системи зв'язку тощо - не розголошуються.

Але сам напрям робіт та головна мета є очевидною з самого призначення та назви. Мова йде про великий та потужний дрон, який є носієм легших ударних дронів. За рахунок цього вже можливо збільшити дальність польоту, але сама по собі дальність безпорадна, якщо не забезпечено зв'язок. А тому другою очевидною задачею, яку має виконувати "матка" є ретрансляція сигналів.

І загалом мова йде про дійсно цікавий напрям розвитку FPV-дронів, а повний функціонал "Дрономатки" вочевидь вже буде розкритий після її успішного використання для ударів по ворогу.

Читайте також: У РФ визнали, що з 2030 року цивільної авіації у них вже не буде