xcounter
#

Про те, чому модернізація винищувачів під загрозою, ганьбу "танкового біатлону" в РФ, а також битву AI та людини-пілота: події тижня від Defense Express

5572
Про те, чому модернізація винищувачів під загрозою, ганьбу "танкового біатлону" в РФ, а також битву AI та людини-пілота: події тижня від Defense Express

Чому виконання низки контрактів в рамках ДОЗ – зокрема з модернізації винищувачів МіГ-29 та Су-27, гелікоптерів Мі-8 та Мі-24 та інших – несподівано опинилось під загрозою; яку бронетехніку планує відремонтувати Міноборони, як штучний інтелект переміг людину-пілота, а також інші події й новини тижня від Defense Express

Пропонуємо ознайомитися з оглядом новин та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Про масштабний ремонт бронетехніки

Міністерство оборони України провело тендер на послуги з ремонту й технічного обслуговування бронетехніки.

Читайте також: Яким буде європейський танк майбутнього

Згідно з оприлюдненими на ProZorro даними, 13 серпня 2020 року(виняток – контракт з КБТЗ – його підписали 15 серпня) були укладені контракти на військовий ремонт у місцях розташування несправної техніки виїзними ремонтними бригадами п'яти підприємств.

Про те, що саме планують ремонтувати, можна дізнатися за посиланням

На межі штопору

Виконання низки контрактів в рамках державного оборонного замовлення - зокрема, з модернізації винищувачів МіГ-29 та Су-27, гелікоптерів Мі-8 та Мі-24 та інших - несподівано опинилось під загрозою.

Винищувач україна
Кабіна пілота фронтового винищувача МіГ-29 ПС ЗСУ (тренування в зоні ООС у травні ц.р.) та модернізованого МіГ-29МУ2 (праворуч) - з приладами та системами від ПАТ "НТК "Електронприлад".

Так вважають у трудовому колективі підприємства ПАТ "НТК "Електронприлад" після рішення Фонду державного майна призначити нового керівника, який раніше не мав жодного стосунку до профільної діяльності цього науково-технічного комплексу.

Що, власне, порушує вимоги до відбору претендентів на посаду директора за конкурсною процедурою. Деталі цієї справи – у матеріалі Defense Express.

США vs Росія

Військово-морські сили США опублікували фото та дані про місцезнаходження одного зі своїх надсекретних підводних човнів - USS Seawolf. Субмарина була показана у фіорді біля Тромсе, що у Норвегії, а у повідомленні зазначено, що USS Seawolf виконує місію у цьому районі з 21 серпня 2020 року.

Seawolf
Seawolf має на озброєнні 50 торпед чи ракет Harpoon або Tomahawk (у різних пропорціях)

"Розгортання USS Seawolf у 6-му флоті США демонструє глобальне охоплення підводними силами та їх зобов’язання забезпечити виконання місій з неперевершеною готовністю", - заявив віцеадмірал ВМС США Дарил Кадл.

Ганьба "танкового" біатлону

Під час змагань на танковому біатлоні у Росії кращі танкові екіпажі продемонстрували дійсно "вражаючі" результати. З 16 пусків керованих ракет у ціль влучила лише кожна друга. Тобто 8 промахів.

танковий біатлон Росія
Мимо, мимо... и снова мимо!

Свої навички демонстрували екіпажі танків Т-90А, Т-80У, Т-80УЕ-1,Т-72Б3, Т-80БВМ. Стрільба велась на полігоні по нерухомій цілі. На це варто подивитись власними очима.

Про "Українську бронетехніку"

ТОВ "Конструкторсько-виробниче підприємство "Українська бронетехніка", яке стало відомим завдяки автомобілям "Варта" і "Новатор", активно розвиває напрямки виробництва озброєння

Бельбас Владислав
Владислав Бельбас

Актуальним питанням на початку українсько-російської війни, яка триває з 2014 року, було забезпечення силових структур України сучасним озброєнням та військовою технікою. Його вирішенням, поряд із державними підприємствами, активно почали займатися й приватні підприємства оборонно-промислової галузі.

Варта Новатор
СБА "Варта" й "Новатор"

Серед таких ТОВ "Конструкторсько-виробниче підприємство "Українська бронетехніка", яке стало відомим завдяки розробленим його фахівцями спеціалізованим броньованим автомобілям "Варта" і "Новатор".

Однак сьогодні компанія переросла статус суто виробника спеціалізованих автомобілів, освоївши виробництво нової військової продукції. Про відомі та нові розробки Defense Express поспілкувався з керівником цієї компанії Владиславом Бельбасом.

Людина проти штучного інтелекту

Штучному інтелекту вдалося перемогти пілота зі значним досвідом польотів на винищувачі F-16 у віртуальному повітряному бою

Фінал змагань з повітряного бою, ініційований Агенцією передових оборонних дослідницьких проєктів DARPA, пройшов 20 серпня 2020 року. Алгоритм, створений Heron Systems, зміг перемогти у всіх п’яти фінальних раундах. Ця перемога стала результатом річного конкурсу, організованого DARPA.

АІ проти людини-пілота
Штучний інтелект зміг перемогти людину-пілота – але поки що у віртуальному середовищі

Змагання, що отримали назву AlphaDogfight Trials, є частиною програми DARPA Air Combat Evolution, яка досліджує автоматизацію бойових дій у повітрі й спрямована на підвищення довіри людей до систем штучного інтелекту.

Гарної неділі!

Читайте також: Нова унікальна комплексна система периметральної охорони