xcounter
#

Міноборони замовило підприємствам українського ОПК масштабний ремонт бронетехніки

3537
Бронетехніка Збройних сил України
Бронетехніка Збройних сил України

У відновленні броньованих машин різних моделей візьмуть участь як державні, так і приватні підприємства

Міністерство оборони України провело тендер "Послуги з ремонту і технічного обслуговування транспортних засобів військового призначення" з восьми лотів на загальну початкову суму у 17 786 400 гривень.

Згідно з оприлюдненими на публічному майданчику ProZorro даними, 13 серпня ц.р. (виняток, контракт з КБТЗ, який підписали 15 серпня) були укладені контракти на військовий ремонт у місцях розташування несправної техніки виїзними ремонтними бригадами п'яти підприємств.

Читайте також: Змагання "залізних лицарів" Сухопутних військ на звання кращого танкового взводу: відео зі стрільб
Т-80БВ
Контракт на ремонт танків Т-64 та Т-80 з ХБТЗ

Зокрема, підприємства, що входять до складу ДК "Укроборонпром" повинні відновити:

  • ДП "Харківський бронетанковий завод" танки Т-64, Т-80 та машини на їх базі на суму у 2 млн гривень;
  • ДП "Львівський бронетанковий завод" - танки Т-64, Т-72, бойові ремонтно-евакуаційні машини БРЕМ-1, гусеничні пожежні машини ГПМ-54 та інші машин на базі танків Т-55, Т-64, Т-72 та ТКБМ "Дозор-Б", на суму у 6 млн гривень;
  • ДП "Київський бронетанковий завод" - бронетранспортери БТР-3ДА, БТР-3Е1, БТР-3Е1У та машини на їх базі, на суму у 1 950 000 гривень.
БТР-3
Договір на ремонт БТР-3 с КБТЗ

Державне підприємство Міністерства оборони України "Науковий центр" уклало контракт щодо відновлення систем керування вогнем, електрообладнання танків, БМП та машин на їх базі на 2 мільйони гривень. Приватне СТО "Зелений Гай" повинно відремонтувати бронеавтомобілі Saxon AT105 4х4 за 786 000 гривень.

ЛБТЗ
Договір з ЛБТЗ

При цьому, кількість та асортимент відновленої техніки та приладів не розкривається. Контракти мають бути завершені до 30 листопада 2020 року.

Варто додати, що договори по кількох лотах тендеру не були підписані. Зокрема, пропозицію ДП "Завод імені В.О. Малишева" (Лот 6 - військовий ремонт танків БМ "Булат", БМ "Оплот", Т-84 та машин на їх базі на 1 млн гривень), було відхилено "у зв’язку з відмовою або неучастю учасника відбору в переговорах".

тендер
Контракт на відновлення систем керування вогнем, електрообладнання танків, БМП та машин на їх базі

Цінова пропозиція ДП "ЖБТЗ" (Лот 3 - ремонт БМП-1, БМП-2, БМД-1, БМД-2 та машин на їх базі, БРЕМ-2 на суму у 1 млн гривень) була відхилена у зв’язку з "неусуненням учасником недоліків у поданих ним документах".

Saxon AT105 4х4
Контракт на ремонт бронеавтомобілів Saxon AT105 4х4

А торги по Лоту №7 (військовий ремонт бронетранспортерів БТР-4 та машин на їх базі, бойових ремонтно-евакуаційних машин БРЕМ "АТЛЕТ", комплексних динамічних тренажерів екіпажу до БТОТ, початкова сума - 3 млн грн) взагалі були скасовані, через "не подання для участі в торгах жодної тендерної пропозиції".

Читайте також: "Телекарт-Прилад" завершив виконання контракту на постачання КШМ Збройним силам України