xcounter
#

"Телекарт-Прилад" завершив виконання контракту на постачання КШМ Збройним силам України

5166
Церемонія передачі військової техніки ЗСУ 23 серпня 2020 року
Церемонія передачі військової техніки ЗСУ 23 серпня 2020 року

Фінальні три КШМ та засоби радіорелейного зв'язку було передано підрозділам 23 серпня 2020 року

Зокрема, під час урочистої передачі військової техніки ЗСУ, що відбулася у неділю, 23 серпня ц.р., на військовому летовищі під Васильковом, серед іншого, було передано три одиниці КШМ на базі БМП-1 та партія радіорелейних широкосмугових станцій СРШ-5000 (станція радіорелейна Р-402 у діапазоні частот 4920-6100 МГц).

Відзначається, що одеське підприємство (входить до складу ГС "Ліга оборонних підприємств України") опанувало серійне виробництво кількох типів сучасних командно-штабних машин (на базі БМП-1, БТР-70Ді, БТР-3, БТР-4 та комплексна апаратна зв'язку на базі вантажівки КрАЗ 5233ВЕ).

Читайте також: Береговий ракетний комплекс РК-360МЦ "Нептун" прийнято на озброєння ЗСУ
ЗСУ
Церемонія передачі військової техніки ЗСУ 23 серпня 2020 року. Червоним виділені КШМ на базі БМП-1 від "Телекарт-Прилад"

Такі машини призначені для управління військами та організації зв'язку в оперативно-тактичній ланці управління, в русі або на стоянці, як автономно, так і в складі вузла зв'язку. На нові КШМ встановлюється фильтровентиляційне обладнання, кондиціонер, обігрівач та система гарантованого електроживлення.

КШМ
КШМ від ТОВ "Телекарт-Прилад"

КШМ оснащені сучасними засобами зв'язку та автоматизації, а також комп'ютерним обладнанням, що забезпечує командному складу Збройних сил можливість управляти підлеглими підрозділами, здійснювати набір, відображення, реєстрацію, обробку, введення, виведення текстової та відеоінформації, зберігання і ведення баз даних, а також визначення місця розташування машини на місцевості й автоматичне відображення координат на електронній мапі.

КШМ
КШМ від ТОВ "Телекарт-Прилад"

Своєю чергою, радіорелейна станція Р-402, що серійно випускається на "Телекарт-Прилад", забезпечує можливість працювати на стаціонарних вузлах зв’язку та у польових апаратних зв’язку або командно-штабних машинах різних рівнів. Р-402 дозволяє створювати радіоканали дальньої дії з пропускною здатністю до 300 Мбіт/с та дальністю до 35 кілометрів для одного інтервалу.

Р-402
Радіорелейна станція Р-402 від ТОВ "Телекарт-Прилад"

Варто додати, що того ж дня стало відомо про прийняття на озброєння берегового ракетного комплексу РК-360МЦ "Нептун", розробкою й виготовленням рухомого командного пункту РКП-360 для якого займалися фахівці "Телекарт-Прилад".

РКП-360
Рухомий командний пункт РКП-360 "Нептун" від ТОВ "Телекарт-Прилад"

Нагадаємо, напередодні 29 річниці Дня Незалежності, в День Державного Прапора України (23 серпня) Збройні сили України отримали 132 зразки озброєння та військової техніки, 38 одиниць засобів зв’язку та 78 приладів спостереження.

Читайте також: Напередодні Дня Незалежності України військові отримали 132 зразки ОВТ та бойові прапори