xcounter
#

Змагання "залізних лицарів" Сухопутних військ на звання кращого танкового взводу: відео зі стрільб

Подібні змагання вже стали традиційними для ЗСУ
Подібні змагання вже стали традиційними для ЗСУ
2497

На Рівненському загальновійськовому полігоні третій день поспіль тривають змагання на кращий танковий взвод Сухопутних Військ Збройних Сил України. За їх ходом сьогодні спостерігав командувач Сухопутних Військ Збройних Сил України

Змагаючись на навчальних ділянках, танкісти підвищують свій професійний рівень та удосконалюють практичні навички в оволодінні озброєнням і військовою технікою, організацією бою та його всебічним забезпеченням.

Конкурс проводиться у кількох номінаціях на штатній військовій техніці, в складі чотирьох екіпажів танкового взводу.

Читайте також: ​На Рівненському полігоні змагаються танкісти

Сьогодні за ходом змагань спостерігав командувач Сухопутних Військ Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський. Він відмітив злагодженість дій та майстерність екіпажів, котрі виконували конкурсні завдання.

Сирський
За ходом змагань спостерігав командувач Сухопутних Військ

Упродовж попередніх двох днів команди вже продемонстрували злагодженість дій на тактичному полі під час вправи "Стрільба з озброєння танків на великі відстані".

Сьогодні конкурсанти виконували "Комплексне тактичне завдання" у ході його "панцерники" ведуть оборонний бій у складі танкового взводу, відбивають наступ противника, а потім контратакують його. Розгортаючись по фронту, взводи ведуть вогонь зі штатної зброї по рухомих та нерухомих цілях. Тож, окрім вміння чітко орієнтуватись та швидко і правильно пересуватись полем бою, судді змагань оцінювали і влучні постріли кожного підрозділу. Вразити цілі, що знаходяться на різних відстанях за короткий проміжок часу - завдання, що значно підтримує дух суперництва.

Т-64БВ вогонь
Вогонь танка Т-64БВ

Після виконання другого конкурсного комплексного завдання розпочалась підготовка до третьої номінації – "Злагодженість дій підрозділу з використанням системи LaserTag". В ній учасники конкурсу діятимуть один проти одного із завданням набрати максимальну кількість балів. Система дає можливість вести умовний бій на місцевості і при цьому не витрачати боєприпаси. Лазерні промені замінили постріли гармат. А оскільки кожен танк обладнаний датчиками, котрі фіксують враження техніки, все це дає змогу об'єктивно оцінити дії кожного взводу.

Танки ЗСУ
Кращий танковий взвод буде представляти Україну на міжнародних навчаннях

Керівник цих занять на електронній мапі бачить рух танкових взводів, їх маневри та "постріли". Комп'ютерна програма фіксує час і місце влучання. Якщо суперник влучає у танк - система сигналізує екіпажу про враження. Підбитий танк зупиняється, а керівник фіксує місце лазерного враження. Аналізуючи дії взводу, навчальний бій можна переглянути на мапі комп'ютера. Це дає змогу кожному командиру проаналізувати дії кожного екіпажу, зробити висновки та у подальшому внести корективи.

"Навчання проходили у складній тактичній обстановці, в умовах максимально наближених до бойових. Екіпажі показали високу навченість, ініціативу і високу точність ведення вогню з озброєння танка. Ми всі бачили вмілі дії механіків-водіїв, майстерне маневрування, фахове керування командирами підрозділів, ну, і звичайно, маємо результат - танковий взвод, який тільки закінчив виконання вправ, показав високу навченість і тактичну грамотність", зазначив командувач Сухопутних Військ Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

Нагадаємо, що у вівторок, 25 серпня ц.р. на базі 233 загальновійськового полігону, що на Рівненщині розпочався конкурс на кращий танковий взвод Сухопутних військ Збройних Сил України. Команди чотирьох оперативних командувань беруть участь у конкурсі на кращий танковий взвод Сухопутних військ Збройних Сил України.

Другий день змагань на найкращий танковий взвод Сухопутних Військ Збройних Сил України пройшов динамічно і у напруженій боротьбі між конкурсантами. Танкові екіпажі виконували стрільбу на дальні дистанції з закритих вогневих позицій, а також відпрацьовували елементи танкового бою у наступі і обороні з використанням штатної зброї.

Змагання кращих танкових взводів продовжуються.

Читайте також: ​В Сухопутних військах ЗС України визначають кращих танкістів – день другий