xcounter
#

ЛДАРЗ без замовлень, контракт на БТР-4 для ХКБМ та шасі для Ан-178: події тижня від Defense Express

11090
Модернізований фронтовий винищувач МіГ-29МУ2 з керованою ракетою класу "повітря-земля" Х-29Т
Модернізований фронтовий винищувач МіГ-29МУ2 з керованою ракетою класу "повітря-земля" Х-29Т

Нову модернізацію МіГ-29МУ2 для ЗСУ майже доробили, ХКБМ підписало з Міноборони контракт на постачання 75 БТР-4 а "Південмаш" отримав велике замовлення від ДП "Антонов" на виготовлення шасі для Ан-178 розповідаємо про ці та інші новини й події тижня

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Шасі для Ан-178

Державне підприємство "Антонов" (входить до складу ДК "Укроборонпром") уклало з ДП "Виробниче об'єднання Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова" контракт щодо постачання 13 стійок передньої та основної опор шасі для літаків Ан-178.

Читайте також: Морська піхота США, Bayraktar TB2 та понад 30 кораблів: Міноборони розкрило деталі "Сі Бриз – 2021"
Ан-178
Дослідний зразок (борт № 1) транспортного літака Ан-178 наразі проходить переобладнання

Відповідну інформацію, про укладення контракту від 1 березня 2021 року на суму у 170 351 436 гривень було оприлюднено на майданчику держзакупівель ProZorro.

Згідно з розміщеними на сайті даними, ДП "Антонов" замовило у ДП "ВО ПМЗ ім. О.М. Макарова":

  • п'ять стійок передньої опори шасі (вартість одиниці виробу 12 653 290 гривень);
  • три стійки основної опори шасі правої (вартість одиниці виробу 9 836 635 гривень);
  • п'ять стійок основної опори шасі лівої (вартість одиниці виробу 9 836 635 гривень).
Ан-178
Переднє шасі дослідного зразка літака Ан-178 (№ 001) в цеху ДП "Антонов" на початок лютого 2021 року

Строк постачання - "згідно з графіком постачання агрегатів шасі для літака Ан-178", який розміщений в Додатку №7 договору (не був оприлюднений публічно).

Поки "Адмирал Кузнецов" ржавіє...

РФ замінила наряд своїх повітряних сил, котрі виконували патрулювання в Арктиці.

На аеродромі "Рогачёво" Північного флоту РФ, що розташований на архіпелазі Нова Земля, замість винищувачів МіГ-31БМ "дослідне бойове чергування" почали нести МіГ-29К зі складу 100 корабельного авіаполку.

За попередніми планами Кремля, "Адмирал Кузнецов" мав би повернутись до строю вже в 2022 році. Але навіть на початок 2021 року ремонт цього корабля фактично не виконувався

Штатне місце базування цього 100 корабельного авіаполку – авіаносний крейсер "Адмирал Кузнецов", що зараз перебуває в перманентному ремонті.

Як заявляють військові РФ, "несення дослідного бойового чергування льотчиками на архіпелазі Нова Земля істотно розширює сферу застосування винищувальної авіації Північного флоту в Арктиці та значно збільшує зону контрольованого повітряного простору над акваторією Північного морського шляху".

Повернули з "Кладовища"

У США відремонтували та повернули у стрій другий стратегічний бомбардувальник Boeing B-52 Stratofortress з "кладовища" на авіабазі Девіс-Монтан, що в Аризоні.

Літак B-52H Wise Guy ("Розумник") з бортовим номером 60-034 перебував на зберіганні з 2008 року та свого часу налітав понад 17 000 годин.

У травні 2019 року він був доставлений з авіабази Девіс-Монтан на авіабазу Барксдейл, штат Луїзіана, для проведення ремонту, а 9 березня 2021 року був доставлений на нову базову станцію на авіабазі Майнот, що в Північній Дакоті.

Постачання БТР-4

Керівництво Дивізіону бронетанкової техніки ДК "Укроборонпром" офіційно підтвердило підписання контракту з Міністерством оборони України з постачання 75 одиниць нових бронетранспортерів.

БТР-4Е
Адаптований для Морської піхоти ВМСУ БТР-4Е під час випробувань у грудні 2020 року

Відповідну інформацію днями оприлюднив в інтерв’ю SecurityTalks директор Дивізіону Євген Анфалов. "Зараз вже підписаний контракт на постачання 75 БТР-4. В нас є завдання по цьому року", - повідомив він.

БТР-4
Левову частку цьогорічного замовлення мають скласти "морські" БТР-4

При цьому він зауважив, що таке велике замовлення (без вказання конкретних термінів виконання) ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О. О. Морозова" самотужки виконати не зможе, тому до роботи будуть залучені й інші бронетанкові заводи Концерну та привітні підприємства.

Нову модернізацію МіГ-29МУ2 для ЗСУ майже доробили...

На ЛДАРЗ бідкаються, що не мають на 2021 рік нових замовлень від держави на свою продукцію

Нині на ДП "Львівський державний авіаційно-ремонтний завод" (входить до складу ДК "Укроборонпром") доробляють минулорічні замовлення – два варіанти модернізації винищувача (ймовірно МУ1 та МУ2).

Винищувач МіГ-29МУ2
Прототип фронтового винищувача МіГ-29МУ2 (бортовий номер 12, зав. номер 2960729356) призначений для 40-ї бригади тактичної авіації ПС ЗСУ в цеху ЛДАРЗ під час візиту на підприємство колишнього Міністра оборони України Степана Полторака. 3 травня 2019 року / Фото: Микола Тис/ZIK

Найцікавішою версією з них є МіГ-29МУ2 – спроба львів'ян зробити з першої суто повітряної версії МіГ-29 багатоцільовий винищувач, що буде здатний уражати цілі як у повітрі, так і на землі.

Разом з тим журналісти відзначають, що попри значну кількість винищувачів МіГ-29 в Повітряних силах ЗСУ (близько сотні) та можливостях ремонту або модернізації десятка літаків щорічно, авіазавод опинився на межі майбутньої зупинки, оскільки не має нових замовлень на 2021 рік. Деталі – в матеріалі Defense Express.

Гарних вихідних!

Читайте також: Без шансів для Кремля: американська армія отримає на озброєння САУ із рекордною далекобійністю