xcounter
#

Морська піхота США, Bayraktar TB2 та понад 30 кораблів: Міноборони розкрило деталі "Сі Бриз – 2021"

12600
Загалом до проведення навчань будуть залучені військовослужбовці понад 20 країн
Загалом до проведення навчань будуть залучені військовослужбовці понад 20 країн

У МОУ говорять, що американські ВПС також стануть учасниками "Сі Бриз-2021", але формат участі не розкривається

Сьогодні, 19 березня цього року, в Одесі відбулася головна конференція з планування українсько-американського навчання "Сі Бриз – 2021".

Як повідомило видання АрміяInform, конференція скликалась для остаточного узгодження плану та формату проведення навчання, визначення складу учасників і опрацювання питань логістичного забезпечення.

Читайте також: НАТО оголосило старт навчань Defender Europe-2021: мета – Калінінград та окупований Крим
Гвинтокрил Мі-14 Морської авіації України

Крім представників Військово-Морських Сил, Повітряних Сил, Сухопутних військ ЗС України та інших збройних формувань нашої країни, у конференції взяли участь представники військово-тренувальної місії ORBITAL, військово-морські аташе при Посольстві США та Великої Британії.

Решта іноземних учасників, а це представники більше ніж 20 країн, долучилися до обговорення в режимі онлайн.

Фрегат "Гетьман Сагайдачний" та морські броньовані артилерійські катери ВМС України

Також повідомляється, що напередодні конференції представники ВМС ЗС України разом з іноземними партнерами провели рекогносцировку місць проведення навчання. Наразі відомо про такі деталі навчань "Сі Бриз-2021".

До повітряного компоненту навчань будуть залучені літаки та гелікоптери Повітряних Сил України, Морської авіації та Держприкордонслужби, і також – військово-повітряних сил США. Також відомо, що для проведення навчань також будуть долучені безпілотні комплекси Bayraktar TB2, що виконуватимуть різного роду завдання.

МБАК та гвинтокрил Ка-27 українського флоту

До морського компонента навчань будуть залучені більше 30 кораблів, катерів та суден ВМС України, Морської охорони Державної прикордонної служби України, ВМС США та інших країн – членів НАТО і партнерів.

Вони відпрацьовуватимуть пошук та знищення підводних човнів спільно з морською та патрульною авіацією, проведення ембаргових операцій та перехоплення суден-порушників.

Кораблі флоту США та Морської охорони України в одному строю

Також – відбуватимуться тренування по огляду підозрілих суден, охороні судноплавних ліній, супровід важливих вантажів і конвоїв, проведення десантних операцій. Окрім цього, будуть виконані морські практичні артилерійські стрільби та відпрацьовані заходи протиповітряної оборони

Під час навчання основна увага буде зосереджена на відпрацюванні взаємної сумісності та спільному виконанні завдань з країнами-партнерами відповідно до стандартів НАТО.

Україна та наші західні партнери спільно зацікавлені забезпечити свободу мореплавства в Чорноморському регіоні

Новація 2021 року – в рамках навчань "Сі Бриз-2021" також передбачається значне збільшення складу сил та засобів берегового компонента: мова про "велику кількість броньованої техніки і артилерії", зокрема зі складу підрозділів морської піхоти України та Сполучених штатів Америки.

Керувати застосуванням усіх складових компонентів навчання "Сі Бриз – 2021" буде Морське командування ВМС ЗС України, котре забезпечуватиме взаємодію та управління міжнародними, міжвидовими, міжродовими та міжвідомчими угрупованнями.

Кораблі та катери Військово-морських сил України на зовнішньому рейді по дорозі до Одеси
Читайте також: Кремль – спільний противник: Україна та Японія налагоджують оборонну співпрацю