xcounter
#

Кремль – спільний противник: Україна та Японія налагоджують оборонну співпрацю

10158
Міністр оборони Андрій Таран запросив Державного міністра закордонних справ Японії Такаші Уто до участі в "Кримській платформі"
Міністр оборони Андрій Таран запросив Державного міністра закордонних справ Японії Такаші Уто до участі в "Кримській платформі"

Україна та Японія мають схожі геополітичні проблеми та спільного противника – РФ, і обидві країни зацікавлені в непорушності кордонів та свободі судноплавства

Міністр оборони України Андрій Таран прибув із офіційним візитом в Японію. Там очільник українського оборонного відомства провів перемовини з Державним міністром закордонних справ Японії Такаші Уто.

Зокрема, міністр оборони України Андрій Таран запросив офіційний Токіо приєднатися до "Кримської платформи", мета якої – щоби окупація півострова РФ залишалась серед пріоритетних тем міжнародного порядку денного.

Читайте також: "Кинжал" поза грою: чи зможуть японські "супересмінці ПРО" боротися з гіперзвуковими ракетами
Тренування наземних підрозділів Сил самооборони Японії

Очільник МОУ сказав своїм японським партнерам, що завдання "Кримської платформи" - це забезпечення свободи мореплавства та ефективності санкцій проти Кремля, захист прав люди та подолання негативного впливу окупантів на екологію та економіку Криму.

Також Андрій Таран наголосив, що Японія як член "Великої сімки" суттєво впливає на формування політики в Європі зокрема та у світі загалом. Крім того, Японія, в останні два роки активніше сприяє проведенню реформ в Україні.

Спільні навчання наземних та авіаційних підрозділів Сил самооборони Японії

"Оскільки Україна та Японія мають схожі геополітичні проблеми, для обох держав є нагальним питання територіальної цілісності і непорушності міжнародно визнаних кордонів, ми пропонуємо активізувати взаємодію для гарантування національних інтересів та безпеки двох держав.

Це надасть нового імпульсу двосторонньому політичному та військово-політичному співробітництву України та Японії", - цитує прес-служба Міноборони України слова міністра Тарана.

JS Izumo - за офіційною класифікацією "есмінець-вертольотоносець", фактично - легкий авіаносець, що може прийняти біля двох десятків літаків F-35

У свою чергу, Державний міністр закордонних справ Японії Такаші Уто підкреслив необхідність тісніших зв’язків двох держав з огляду на спільні виклики і загрози. Також - поінформував Андрія Тарана про результати переговорів, що відбулися напередодні у рамках візиту Державного секретаря Сполучених Штатів Америки та Міністра оборони США.

Наступним пунктом програми візиту Андрія Тарана до Японії стануть переговори з Міністром оборони "Країни Сонця, що сходить".

Японія регулярно проводить спільні навчання з країнами НАТО, що мають свої інтереси в регіоні Азії
Читайте також: Сухопутні війська України та ОАЕ домовляються про співпрацю: на чому буде зроблений акцент