xcounter
#

НАТО оголосило старт навчань Defender Europe-2021: мета – Калінінград та окупований Крим

6093
Маневри відбуватимуться на полігонах 10 країн, їх учасниками будуть 28 тисяч військовослужбовців з 27 країн
Маневри відбуватимуться на полігонах 10 країн, їх учасниками будуть 28 тисяч військовослужбовців з 27 країн

Цьогорічні навчання Defender Europe-2021 стануть найбільшими маневрами НАТО в Європі за останні 25 років

Командування НАТО оголосило про старт Defender Europe-2021, які триватимуть до червня 2021. До їх проведення буде залучено 28 тисяч військових з 27 країн світу.

цьому епізоди навчань проводитимуться на "понад 30 навчальних зонах" у більше десяти країнах світу, пише портал Defence News.

Читайте також: ​У Польщі розпочались спільні з США навчання Marauder: відпрацьовують десантну операцію (фото)
Для проведення навчань Defender Europe-2021 вирішило на рік відкласти проведення маневрів Defender Pacific в Тихоокеанському регіоні

В рамках навчань Defender Europe-2021 командування НАТО планує провести декілька операцій.

Мова зокрема про Swift Response – це повітряно-десантна операція, в рамках якої на початку травня цього року має відбутись висадка 7000 військовослужбовців із підрозділів 11 країн в Естонії, Болгарії та Румунії

Перекидання значних мас військ з використанням транспортної інфраструктури Європи - неодмінний елемент маневрів Defender Europe

На середину травня запланований старт Immediate Response – це операція, що складатиметься із "логістичної" складової та бойової. Близько 5000 військовослужбовців із восьми країн світу протягом середини травня – початку червня 2021 року відпрацьовуватимуть ведення скоординованого вогню.

Також мова про епізод Command Post Exercise – це командна операція, яка має відбутись у червні 2021 року, і в рамках якої дві тисячі військовослужбовців братимуть участь в роботі штабу, який координуватиме операції в 14 країнах на двох континентах.

Учасники Command Post Exercise братимуть участь в управлінні реальними маневрами, що відбуватимуться в рамках Defender Europe-2021

Окрім цього, країни-учасники Defender Europe-2021 долучаться до проведення операції African Lion, запланованої на середину травня – середину червня. До проведення цього епізоду навчань у Марокко залучать 5000 військовослужбовців з 24 країн світу.

Новацією стане проведення Steadfast Defender – операції, що запланована на середину травня – початок червня, мета якої – демонстрація швидкості реагування НАТО на різного роду загрози.

Зокрема, в рамках Steadfast Defender відпрацює перекидання додаткових контигентів для захисту Європи

Зазначається, що у березні ще триватиме перекидання амуніції та персоналу із США до Європи, а уже в квітні для проведення Defender Europe-2021 будуть використовуватись запаси, накопичені на армійських складах в Нідерландах, Італії та Німеччині.

Як раніше писав Defence Express, російські військові аналітики вже констатують, що сценарій та місце проведення навчань Defender Europe-2021 говорить, що НАТО буде відпрацьовувати дії у районі Калінінграду та ізоляцію тимчасово окупованого Криму.

Військово-морським базам РФ в Калінінграді та окупованому Криму НАТО загрожуватиме із суходолу
Читайте також: ​США перекинула до Європи "Бригаду Демонів" з метою відсічі агресії РФ