xcounter
#

​США перекинула до Європи "Бригаду Демонів" з метою відсічі агресії РФ

Армійська авіація США виконує цілий спектр задач
Армійська авіація США виконує цілий спектр задач
3059

Перебазування підрозділів армії США проходить у рамках операції Atlantic Resolve, яка стартувала одразу після окупації Криму

Бригада армійської авіації 1-ої піхотної дивізії, яка носить цілком офіційно вживану назву Demon Brigade, була перекинута до Європи у рамках операції НАТО Atlantic Resolve.

Частини цієї бригади провели висадку на початку березня у порту "Дюнкерк" у Франції. Перевезення здійснювалось комерційним судном, яке було зафрахтоване ВМС США.

Читайте також: ​США працює над зброєю для швидкого знищення навали російських танків - і це не ядерна бомба
Atlantic Resolve
Розвантаження бригади армійської авіації 1-ої піхотної дивізії у Франції

Як зазначає прес-служба армії США, перша частина підрозділів наприкінці лютого вже розвантажилась у грецькому Александруполіс, для чого також було використано цивільний транспорт.

Atlantic Resolve
Розвантаження бригади армійської авіації 1-ої піхотної дивізії у Греції

Окрім збільшення присутності у Європі, американська армія таким шляхом відпрацьовує можливість максимально швидкого розгортання підрозділів із використанням логістичних можливостей країн-партнерів по блоку НАТО.

Зазначимо, що авіаційна бригада США складається з 50 UH-60 Black Hawk, 10 CH-47 Chinook, 25 AH-64 Apache та 1800 колісних машин.

авіаційна бригада США
База бригади армійської авіації 1-ої піхотної дивізії у США розміщена у Канзасі

Структурно вона входить до 1-ої піхотної дивізії, підрозділи якого на ротаційній основі розміщуються у Польщі з 2017 року.

бригада армійської авіації
Армійської авіація США призначена для забезпечення мобільності та надання вогенвої підтримки

Зазначимо, що операція Atlantic Resolve розпочалась у 2014 році у рамках відповіді на агресію РФ: окупацію РФ та війну на Донбасі. Підрозділи армії США розміщуються у семи країнах НАТО від Естонії до Болгарії, де проводять постійні спільні навчання.

Читайте також: Замість F-35 та F-16: Пентагон націлився на новий винищувач проміжного покоління