xcounter
#

Без шансів для Кремля: американська армія отримає на озброєння САУ із рекордною далекобійністю

15043
Дальність стрільби таких самохідних артилерійських установок сягає 70 кілометрів
Дальність стрільби таких самохідних артилерійських установок сягає 70 кілометрів

До 2023 році американська армія створить перший батальйон таких САУ, що увійде до складу діючих військ

Збройні сили США до 2023 року створять перший артилерійський батальйон, що матиме САУ із рекордною далекобійністю до 70 кілометрів. Цей підрозділ буде оснащений модернізованими самохідними артилерійськими установками M109 Paladin А7 із 155-мм гарматою, пише портал Defence News.

Ці САУ матимуть довжину ствола у 58 калібрів замість 39 калібрів, і які стрілятимуть керованими снарядами великої дальності Excalibur.

Читайте також: Великобританія озброїться американськими баражуючими боєприпасами

За наявними даними, армія США має зараз 975 самохідних артустановок M109A6 PALADIN SPH. Із них – 580 САУ мають бути оновлені до цієї версії із рекордною далекобійністю M109A7, за програмою Extended Range Cannon Artillery.

Основні складові модернізації 155 мм самохідної САУ за програмою Extended Range Cannon Artillery

Мета програми Extended Range Cannon Artillery – дати армії США рішучу перевагу в артилерії проти збройних сил РФ на полі бою.

Водночас, американські військові ставлять собі дедлайн аж до 2023 року для того, щоб вирішити значну кількість оперативних та організаційних питань, які супроводжуватимуть практичне застосування САУ M109A7 із рекордною далекобійністю.

Найбільш ймовірний опонент американських САУ M109 Paladin А7 - російська самохідна установка "Коалиция - СВ", що має гармату із довжиною ствола 52 калібри, та заявлену дальність стрільби до 70 кілометрів

Зокрема – американські військові хочуть визначити конкретне місце самохідних установок M109A7 на полі бою в складі дивізії. Також – створити відпрацьований логістичний механізм для поставки боєприпасів або ж стволів на заміну в гарматах.

Як раніше розповідав Defence Express, 19 грудня 2020 р. на на полігоні Юма (Yuma Proving Ground) у американському штаті Арізона відбувся черговий етап випробувань в рамках програми Extended Range Cannon Artillery (ERCA).

Американська армія прагне збільшити дальність ураження цілей своїх противників, зокрема - армії РФ

Модифікація САУ M109 Paladin з 155-мм гарматою з довжиною ствола у 58 калібрів здійснила постріли снарядами великої дальності Excalibur на дальність 70 кілометрів та влучила у ціль.

Як виявилось, ціль, в яку влучили з оновленої гармати САУ M109 Paladin снарядом великої дальності Excalibur на відстані у 70 км - це був макет транспортно-заряджаючої машини для ЗРК С-75 чи С-125.

Ось це фото демонструє точність влучання далекобійного снаряду Excalibur. Це був один із епізодів випробувань за програмою Extended Range Cannon Artillery
Читайте також: Російський "Панцирь" знову "в прольоті": у США погодили ракету Spike NLOS для гелікоптерів AH-64 Apache