xcounter
#

Великобританія озброїться американськими баражуючими боєприпасами

2103
Баражуючий боєприпас Switchblade
Баражуючий боєприпас Switchblade

Баражуючий боєприпас Switchblade вирізняється підвищеною летальністю, дальністю дії та високою точністю завдання ударів, а невеликий розмір дрона-камікадзе та безшумний електродвигун ускладнюють його виявлення, розпізнавання та відстеження

Американська компанія AeroVironment отримала нову модифікацію контракту на постачання системи баражуючих боєприпасів Switchblade Weapon System. Про це повідомляється на сайті Міноборони США.

Читайте також: Warmate, Sparrow та Gladius: якими баражуючими боєприпасами Польща планує посилити своє військо
Баражуючий боєприпас Switchblade
Баражуючі боєприпаси – тренд, який важко ігнорувати

Так, згідно з повідомленням, Великобританія витратить 44,96 млн доларів на придбання баражуючих боєприпасів у рамках американського міжурядового режиму продажу озброєння Foreign Military Sales. Очікувана дата завершення робіт – 29 квітня 2023 року. Інші деталі угоди не розголошуються.

Switchblade AeroVironment
Сімейство баражуючих боєприпасів від AeroVironment

Водночас, як стверджується у виданні Flight Global, хоч у AeroVironment і відмовилися коментувати цей контракт, втім у компанії зазначили, що "отримали схвалення уряду США на перший експорт нашого Switchblade 300".

Switchblade 300 AeroVironment

Баражуючий боєприпас Switchblade 300 призначений для ураження цілей за межами прямої видимості. Може розгортатися з пускової труби з наземних, морських чи повітряних платформ.

Разом з тим, у жовтні 2020 року американська компанія AeroVironment – після декількох місяців публічних "натяків – нарешті розкрила подробиці про новий дрон-камікадзе Switchblade 600 з бронебійною боєголовкою.

Як і його менший за розмірами "молодший брат", Switchblade 300, новий баражуючий боєприпас має набір з чотирьох крил, які вискакують, наче лезо ножа, після запуску з труби з використанням стисненого газу.

Баражуючий боєприпас
Український баражуючий боєприпас "Грім" від компанії "Атлон Авіа"

Новий Switchblade 600 спроєктовано у двох варіантах: як переносний комплекс, а також у вигляді системи з шістьма баражуючими боєприпасами для встановлення на транспортному засобі.

Читайте також: Баражуючі боєприпаси Ізраїль встановить на гелікоптери армії Республіки Корея: буде нова концепція бою (відео)