xcounter
#

Як зробити з Т-62 дешевий "Терминатор", як СБУ "врятувало" ЗРК С-300 та чим від "Нептуна" захищають Кримський міст рашисти: події тижня війни від Defense Express

41805
Удар по "Кримському мосту", зображення поки що ілюстративне
Удар по "Кримському мосту", зображення поки що ілюстративне

Що відбувається, коли вибухає високоточний боєприпас GMLRS від HIMARS, як рашисти хочуть захистити від "Нептуна" Кримський міст, та як Алжир перетворив Т-62 на БМПТ "Терминатор" – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня війни з рашистськими окупаційними військами

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Що відбувається, коли вибухає високоточний боєприпас GMLRS від HIMARS

Збройні Сили України вкрай активно застосовують HIMARS, який активно перекидається між оперативними напрямами та завдає високоточних ударів по тилових об'єктах противника. Від ударів цієї системи у повітря вже злетіли різноманітні бази та склади боєприпасів, а також командні пункти.

Читайте також: Американський шолом врятував життя двом членам екіпажу Мі-8, який підбили рашисти
Пуск з HIMARS
Пуск з HIMARS

Водночас неможливо сказати, що ракета GMLRS M31, яка є основною для HIMARS, несе сотні кілограм вибухівки. Насправді ця ракета оснащується лише 90-кг осколко-фугасною бойовою частиною. Але надвисока точність помножена на цікаві рішення дають максимальну ефективність цього боєприпасу. Про це – розповідаємо у нашому матеріалі.

Рашисти сподіваються, що баржа захистить "Кримський міст" від "Нептуна"

У відкритому доступі з’явилось відео, яке вказує – російські окупанти підігнали на відстань 100-150 метрів від автомобільної частини "Кримського моста" баржу з відбивачами у вигляді арок.

За задумом, така баржа має виступати як "хибна ціль" у випадку, коли Збройні Сили України будуть готові завдати ракетний удар по стратегічно важливому інфраструктурному об’єкту окупантів на Кримському півострові. Деталі – у матеріалі Defense Express.

Алжир "підказав" рашистам, як раритетний Т-62 перетворити на "Терминатор"

Під час одного із своїх парадів збройні сили Алжиру продемонстрували своєрідний гібрид – танки Т-62, озброєні баштами від БМП-2 з бойовими модулями "Бережок". По суті, так Алжир створив свій дешевий "аналог" рашистської БМПТ "Терминатор", пише польський портал Defence24.

За даними The Military Balance за 2021 рік, армія Алжиру має в своєму розпорядженні близько 300 танків типу Т-62. Списувати такі раритетні машини алжирські військові не хотіли, тому й вигадали варіант із демонтажем "рідної" башти та установкою башти від БМП-2 з модулем "Бережок". Деталі – у нашому матеріалі.

Повітряні Сили застосували ракети для знищення укріплень та залізничних вузлів

Штурмовики Су-25 тактичної авіації Повітряних Сил відстріляли по рашистам некеровані авіаційні ракети (НАР) типу С-25 радянського виробництва. І це був перший відомий за час випадок застосування таких ракет для ударів по ворогу.

Штурмовик Су-25 Повітряних Сил ЗСУ
Штурмовик Су-25 Повітряних Сил ЗСУ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Конкретно в цьому епізоді діяла пара наших штурмових літаків. І окрім чотирьох С-25, кожен Су-25 ніс також по два підвісні паливні баки. Деталі – у матеріалі Defense Express.

СБУ "врятувало" надефективні ЗРК С-300

Служба безпеки України викрила та затримала російського агента, який хотів "злити" ворогу позиції систем ППО на Сході України, розповідають у СБУ.

Так, агресор планував виявити місцерозташування систем протиповітряної оборони поблизу південного та східного фронтів – ворожого агента було затримано у Дніпропетровській області. Деталі – у матеріалі Defense Express.

Читайте також: Стало відомо про катастрофічні втрати рашистів після удару по базі армії РФ у Мелітополі