xcounter
#

Повітряні Сили застосували ракети для знищення укріплень та залізничних вузлів (відео)

182443
Штурмовик Су-25 Повітряних Сил ЗСУ, ілюстративне фото з відкритих джерел
Штурмовик Су-25 Повітряних Сил ЗСУ, ілюстративне фото з відкритих джерел

"Запчастини" від союзників у вигляді Су-25 активно "працюють" по російським окупантам

Штурмовики Су-25 тактичної авіації Повітряних Сил відстріляли по рашистам некеровані авіаційні ракети (НАР) типу С-25 радянського виробництва. І це був перший відомий за час випадок застосування таких ракет для ударів по ворогу.

Конкретно в цьому епізоді діяла пара наших штурмових літаків. І окрім чотирьох С-25, кожен Су-25 ніс також по два підвісні паливні баки.

Читайте також: Наші Мі-8 застосували по рашистам важкі ракети С-13 (відео)

Якщо вглянемось у це відео більш детально, то побачимо під крилами наших штурмовиків ракети типу С-25-ОФ або ж С-25-ОФМ.

Особливість таких НАР – вони призначені для знищення ворожих укріплень, ударів по залізничним вузлам та іншим логістичним об’єктам противника, ну і також – по командним пунктам, злітно-посадковим смугам або навіть кораблям. Ракети типу С-25-ОФ мають БЧ масою 194 кг, ракети типу С-25-ОФМ – масою 150 кг.

Некерована авіаційна ракета С-25-ОФМ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Якщо ще раз вглянемось у відео, то побачимо ще одну деталь – на ребрах крила одного із штурмовиків нанесена синьо-жовта смуга, в кольорах національного прапору, що не є "стандартним" камуфляжем для наших Су-25.

Цілком ймовірно, що в цьому кадрі фігурує один із літаків, який вдалось "поставити на крило" уже під час війни за допомогою "запчастин" від Пентагону.

Штурмовик Су-25 Повітряних Сил ЗСУ, котрий ймовірно був повернутий у стрій вже в 2022 році, джерело - телеграм-канал "Бойова авіація України", дата публікації - 21 червня 2022 року
Читайте також: "Запчастини" від Пентагону допомогли Україні поповнити парк штурмовиків Су-25 – ЗМІ