xcounter
#

Оперативна мобільність від HIMARS: вчора на Сході, сьогодні на Півдні (відео)

Оперативна мобільність від HIMARS: вчора на Сході, сьогодні на Півдні (відео)
43497

Завдяки колісному ходу HIMARS мають вражаючу оперативну мобільність, що дозволяє їм курсувати між цілими оперативними напрямами

Високоточні системи HIMARS, який ще поки лише чотири одиниці, демонструють максимальну оперативну мобільність здійснюючи удари по тилових базах ворога по всьому фронту.

Генеральний штаб ЗСУ продемонстрував нове відео з роботою цих ракетних систем на запорізькому напрямі.

Читайте також: Нова "смачна" ціль для артилерії ЗСУ: локалізовано передову ремонтну базу окупантів

Вочевидь такі відео викладаються з певною затримкою, коли системи вже не просто виконали завдання, а й перемістились в інший район. І, скоріш за все, на цих кадрах продемонстровано їх роботу по базі рашистів у Мелітополі, який був завданий якраз учора, 3 липня. Про це говорить і пусковий район, який можливо локалізувати за наявними кадрами.

Але вже сьогодні стало відомо, що під високоточний удар потрапила база зберігання боєприпасів у окупованому Сніжному. А загалом, на різних напрямах, у повітря вже злетіло близько десяти складів амрії РФ у глибині 60-70 км від лінії зіткнення, що скоріш за все говорить саме про роботу HIMARS.

Водночас на кадрах видно лише три пускових HIMARS, при цьому вогонь ведуть лише дві, а третя перебуває у "запасі".

Таким чином, ще одна пускова залишилась на іншому напрямі, або взагалі перебуває у резерві. Також необхідно відмітити те, що пуски здійснюються прямо з дороги для максимально швидкого покидання позиції.

Читайте також: ЗСУ "встановили" прапор України на острові Зміїному - військова операція успішно завершена (оновлено)