xcounter
#

ЗСУ "встановили" прапор України на острові Зміїному - військова операція успішно завершена (оновлено)

6950
На Зміїному встановлено прапор України (ілюстративне фото)
На Зміїному встановлено прапор України (ілюстративне фото)

Острів Зміїний під контролем Збройних Сил України

Збройні Сили України висадились на острів Зміїний та встановили державний прапор, що є кульмінацією всієї військової операції.

"Прапор України на острові Зміїний встановлено. Військова операція завершена, територія повернена під юрисдикцію України", - повідомила під час брифінгу начальник об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

Читайте також: Ще одна країна вирішила, що хоче мати більше винищувачів F-35, щоб протистояти ворогу

Зазначимо, що 30 червня, завдяки максимально прагматичній операції ЗСУ, армія РФ втекла з острова, кинувши техніку та озброєння.

Це стало наслідком масованих ударів по позиціях армії РФ та встановленням зони заборони доступу A2AD, остання не дозволяла без втрат забезпечувати острів всім необхідним, включно з паливом без якого вся військова техніка на острові ставала безпорадною.

Оновлено:

Згодом, у коментарі CNN Наталія Гуменюк уточнила. Прапор було доставлено вертольотом, його не підіймали. А її слова слід "розуміти метафорично".

"Він дочекається прибуття військ, потім буде майоріти. Ніхто [ред. - зараз] не буде ризикувати людьми заради фото для ЗМІ", - зазначила начальник об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України.

Читайте також: В чому головна різниця між протиракетною та протиповітряною обороною: чи змінить ситуацію NASAMS
ТЕГИ Війна