xcounter
#

Ще одна країна вирішила, що хоче мати більше винищувачів F-35, щоб протистояти ворогу

22844
Ще одна країна вирішила, що хоче мати більше винищувачів F-35, щоб протистояти ворогу

Наразі ця країна має у своєму активі 40 винищувачів F-35A

Південнокорейська оборонна агенція підтримала закупівлю додаткових винищувачів F-35A у рамках національного проекту FX, який містить, зокрема, урядову стратегію Kill Chain, призначену для протидії північнокорейським ядерним та ракетним загрозам, повідомляють у виданні Defense News.

F-35
F-35, фото ілюстративне

Зазначається, що у рамках цієї програми Південна Корея планує отримати 20 винищувачів п’ятого покоління F-35A виробництва Lockheed Martin до 2030 року.

Читайте також: Корея хоче "ввалювати" зі своїх сучасних РСЗВ на вдвічі більшу відстань

У країні таку угоду називають "доречною" з урахуванням досягнень Північної Кореї в галузі ядерних та балістичних ракет.

Очікується, що остаточне рішення про закупівлю буде прийнято 13 липня – очікується, що DAPA пришвидшить наступні процедури, максимально скоротивши період техніко-економічного обгрунтування.

Зауважується, що навіть якщо південнокорейський винищувач KF-21 буде створено згідно з графіком до 2026 року, повітряні сили Південної Кореї занепокоєні тим, що зіштовхнуться з тривалою нестачею "повітряної потужності" без додаткового підсилення з 2025 по 2031 рік.

Нагадаємо, наразі Lockheed Martin поставила всі 40 винищувачів F-35A Block 3, що були замовлені Південною Кореєю. Ще 20 літаків будуть постачатися у варіанті Block 4, які ефективніші проти ворожих радарів та іншого електронного обладнання, мають удосконалену електрооптичну систему та можуть нести більше боєприпасів.

Читайте також: Експериментальна бригада, що здатна "перемолоти" орду: що цікавого може "підказати" Південна Корея