xcounter
#

Корея хоче "ввалювати" зі своїх сучасних РСЗВ на вдвічі більшу відстань

6479
Корея хоче "ввалювати" зі своїх сучасних РСЗВ на вдвічі більшу відстань

Південна Корея хоче мати серйозний аргумент проти північнокорейських РСЗВ, які "вміють" бити на понад 150 км.

Південна Корея планує більш ніж вдвічі збільшити дальність стрільби своєї реактивної системи залпового вогню K239 Chunmoo. Про це йдеться у повідомленні видання Defense News.

Так, Корея хоче збільшити дальність своєї РСЗВ з 85 до понад 200 км – наразі Агенція оборонного розвитку країни розглядає можливість додавання повітрозабірника до ракет K239, щоб збільшити час горіння.

Читайте також: Експериментальна бригада, що здатна "перемолоти" орду: що цікавого може "підказати" Південна Корея

K239 Chunmoo
K239 Chunmoo

Ракети з ППРД поглинають зовнішнє повітря й поєднують його з газогенератором для згоряння, створюючи таким чином тягу та більшу дальність польоту. Ефективність згоряння додатково покращена шляхом додавання клапана, який регулює потік газу для маневрування.

Таким чином, Південна Корея хоче мати РСЗВ, які зможуть бити на ті ж дальності, що й північнокорейські, які здатні знищувати цілі на відстані 150-200 км.

РСЗВ K239, також відома як K-MLRS – це РСЗВ, що здатна запускати декілька різних керованих чи некерованих ракет, зокрема 20 130-мм некерованих ракет з дальністю польоту 36 км (раніше ці ракети використовувалися на K136 Kooryong), шість некерованих 227-мм ракет (використовувалися на M270) та шість 239-мм керованих ракет, що були розроблені для цієї системи і мають дальність у понад 80 км. Знаходиться на озброєнні армії Південної Кореї з 2015 року.

Читайте також: Польща закуповує у Кореї танки K2: частину куплять, іншу зроблять самостійно