xcounter
#

Зона заборони доступу у дії: що зараз відбувається у Чорному морі та чому це стратегічно важливо

ЗСУ запроваджуть зону A2AD у Чорному Морі
ЗСУ запроваджуть зону A2AD у Чорному Морі
11985

Збройні Сили України запроваджують зону A2AD у північно-західній частині Чорного моря і знищення судна "Василий Бех" та бурової платформи "Таврида" - це послідовні прагматичні дії, через які РФ потрапляє у вкрай важку диспозицію в якій немає гарного рішення

Удар по буровій платформі російського "Чорноморнафтогазу", яка була захоплена РФ у 2015 році, а також знищення аварійно-рятувального буксира Чорноморського флоту РФ "Василий Бех" є вкрай прагматичними діями Збройних Сил України на рівні операційної зони.

Фактично зараз ЗСУ встановили у північно-західній частині Чорного моря так звану зону заборону доступу, у класичній термінології НАТО - A2AD (anti-access and area denial - обмеження та заборона доступу та маневру).

Читайте також: У країнах НАТО почали переносити строки списання озброєння: як це вплине на Україну

Знищення судна "Василий Бех"

Першим елементом ланцюга під назвою A2AD стало знищення судна "Василий Бех" завдяки удару протикорабельними ракетами, за непідтвердженою інформацією - Harpoon. Попри своє домоміжне призначення, цей буксир використовувався для того, щоб забезпечувати сили РФ на захопленому острові Зміїний паливом, боєприпасами, військовою технікою та забезпечував ротацію особового складу.

Причина використання саме такого судна у тому, що це один з небагатьох транспортних плавзасобів у розпорядженні Чорноморського флоту РФ, який має власне кранове обладнання та може самостійно здійснювати вантажні операції. Окрім того, вертолітний майданчик буксира дозволяв використати її як платформу для розміщення сухопутного ЗРК "Тор", що на думку російського командування дозволяло захистити судно від повітряного нападу.

Василий Бех
Судно "Василий Бех" до знищення

Водночас курсування таких суден забезпечення для РФ критично важливе для утримання острова Зміїний, який окупант перетворює на форпост шляхом розміщення засобів протиповітряної оборони, засобів розвідки та як базу для диверсійно-розвідувальних груп. Останні, з огляду на історію зі знищенням катерів "Раптор", призначені для дій у гирлі Дунаю, який зараз є єдиною діючою українською морською транспортною артерією.

Більше того на острів почали стягувати й реактивні системи залпового вогню включно з "Торнадо-Г". Вона дозволяє тримати гирло Дунаю вже під вогневим контролем. Також існує загроза розміщення на острові вже повноцінних комплексів берегової оборони типу "Бал" з дальністю польоту ракет до 120 км.

Таким чином на Зміїному зараз сконцентровано, орієнтовно: від трьох одиниць РСЗВ, від чотирьох одиниці ЗРК ("Панцирь" та "Тор") із транспортно-заряджальними машинами, машини РЕБ, пункти радіолокаційної та радіотехнічної розвідки, передового наведення авіації, зв'язку та інші машини забезпечення.

зміїний
Супутниковий знімок острова Зміїний від 19 червня

Але вся ця маса техніки потребує значної кількості палива. І чим більше РФ зміцнює свій форпост на острові, тим більший стабільним об'єм забезпечення має організувати. Водночас без палива вся ця військова техніка стає безпорадною, а навіть її вивезення перетворюється на складну масштабну операцію із залученням значних сил та засобів.

Знищення "вишки Бойко"

Аналогічна ситуація зі знищенням бурової платформи - однієї з так званих "вишок Бойка", які були захоплені РФ у 2015 році та відбуксируванні ближче до окупованого Криму.

Відомо, що дві платформи були розміщені між Кримом та островом Зміїний, це платформа "Таврида" та "Україна", яку перейменували у MODU CRIMEA 1.

Бурова платформа Таврида
Бурова платформа "Таврида" до знищення. Фото: Радіо Свобода

Окрім свого природного призначення, вони використовувались РФ як радіолокаційні та радіотехнічні пости спостереження. Більше того, сама бурова платформа є доволі якісною базою для диверсійно-розвідувальних груп і, знову ж таки, дозволяє розташовувати на собі зенітні ракетні комплекси.

Більше того, ці платформи могли використовуватись як проміжний пункт дозаправлення транспортних вертольотів. Справа в тому, що дальність польоту завантаженого Ми-8 складає близько 500 км. А довжина маршруту від авіабази у Саках до Зміїного та назад - 530 км.

Таким чином ці платформи є абсолютно конвенційною ціллю для знищення. І саме по "Тавриді", яка знаходиться північніше був завданий ракетний удар. Сервіс NASA з моніторингу пожеж демонструє, що зараз у Чорному морі у координатах 45°22'39" N 30°55'40" E палає доволі великий об'єкт, координати якого співпадають з платформою "Таврида".

платформа Таврида
Супутникові данні щодо пожеж від NASA на момент публікації

У РФ вже офіційно прокоментували, що пожежа після удару підійшла до свердловини і її загасити неможливо. "Пошук людей результатів не дав, працюють військові", - повідомила колаборантка та так званий "сенатор від Криму" Ольга Ковітіді.

Звісно питання залишається те, чим саме було завдано удар по цій платформі. Особливо з огляду на її повне знищення. З огляду на все, це міг бути, як удар протикорабельними ракетами, так і вогонь з далекобійних реактивних високоточних систем, а також, звісно, авіаційний удар.

A2AD від ЗСУ у дії

Таким чином ЗСУ розгорнули зону заборони доступу, яка не дозволяє флоту РФ діяти у північно-західній акваторії Чорного моря. В цій ситуації ворог потрапляє у вкрай важку диспозицію в якій немає гарного рішення.

Перший варіант дій противника - прорвати цю зону шляхом насичення своїх сил та засобів. Наприклад, організувати постійне повітряне прикриття для перехоплення протикорабельних ракет. Але окрім сумнівної ефективності це вимагає значних ресурсів, які мають бути перерозподілені з інших операційних зон. Тобто призведе до зменшення дій авіації, наприклад, у районі Херсону де зараз ЗСУ веде наступальні дії.

Су-30 чф рф
РФ зможе спробувати створити постійне повітряне прикриття своїх сил в операційній зоні Чорного моря

Другий - згортання дій на острові Зміїному, тобто - відступити й понести поразку в операційній зоні. Остання є першою сходинкою на шляху розблокування морських портів України та переходу до вирішення питання із підводними човнами РФ, які можуть здійснювати блокування судноплавства.

Читайте також: Рашисти намагаються "пропити" пошкоджені танки, "цікавлять" акумулятори та приціли