xcounter
#

ЗСУ вичавили рашистів зі Зміїного: всі хто зміг втекти помістились у два катери

ЗСУ вичавили рашистів зі Зміїного: всі хто зміг втекти помістились у два катери
5581

Острів Зміїний очищено від рашистів завдяки максимально прагматичній операції ЗСУ

Збройні Сили України успішно завершили одну з найбільш прагматично-ефективних операцій - знищення армії РФ на острові Зміїний. За повідомленням оперативного командування "Південь" після завдання чергової порції ударів по противнику він не витримав та поспіхом евакуювався кидаючи військову техніку, озброєння та все, що натягав на острів з моменту його захоплення.

"Протягом ночі, внаслідок вдало проведеного чергового етапу військової операції із нанесенням вогневих ударів нашими ракетними та артилерійськими підрозділами по острову Зміїний, противник поспіхом евакуював залишки гарнізону двома швидкісними катерами і, імовірно, залишив острів", - йдеться у повідомленні оперативного командування.

Читайте також: Чому рашисти ракетами Х-22 б'ють по цивільних та чи можливо її перехопити
Зміїний
Супутниковий знімок острова Зміїний від 21 червня

Зазначається, що зараз острів у вогні, на ньому лунають вибухи. Українські військові зараз проводять дорозвідку для отримання повної інформації.

Враховуючи те, що для евакуації рашистам знадобилось лише два швидкісні катери, а з максимальною вірогідністю мова йде про "Раптори", то кількість евакуйованих навряд складає понад півсотні осіб. Справа в тому, що штатно цей катер вміщує всього 20 десантників.

катер Раптор
Катер "Раптор"

Але за офіційною інформацію ворог за цей час розмістив на Зміїному до чотирьох ЗРК, декілька РСВЗ, пункти зв'язку, радіотехнічної розвідки та радіолокаційного спостереження, передового наведення та інші машини, не рахуючи самого гарнізону. Тобто двох катерів для евакуації такої кількості людей - вкрай мало.

На фоні цього відверто смішно виглядає заява міноборони РФ, про "повне виконання всіх завдань" та "добровільне відведення" гарнізону. Хоча, якщо метою було просто поховати своїх солдат, то задача дійсно командуванням РФ виконана.

Один з ударів по рашистах на Зміїному, опублікований 27 червня

Таким чином, операцію із запровадження зони заборону доступу A2AD у північно-західній частині Чорного моря разом із методичними ударам по Зміїному дали максимально ефективний результат.

Водночас не треба виключати, що рашиський гарнізон самовільно втік, залишивши позиції без наказу. Враховуючи всі фактори прийняття рішень у Кремлі можливо буде прийнято рішення висадитись на острові знову.

Читайте також: Дефіцит "гарматного м'яса": у РФ розкрили, як списують корабельний склад у "піхоту" та набирають страйкболістів на війну
ТЕГИ Війна