xcounter
#

Схоже HIMARS працюють 24/7: знищені склади боєприпасів, бази, штаби та пункти управління армії РФ (відео)

Пуск HIMARS (фото US Army)
Пуск HIMARS (фото US Army)
124416

HIMARS з високоточними ракетами GMLRS починають "розм'якшувати" тил армії РФ, що дозволяє значно знизити її атакувальний потенціал

У армії РФ почав масово вибухати ближній тил - у повітря злітають штаби, включно з пунктами управління загальновійськових армій, а також склади боєприпасів. І це лише те, що фіксують самі рашисти, або місцеві жителі. І такий масовий "фестиваль вогню", можливо, присвячений появі на фронті далекобійних високоточних систем HIMARS, про практичне використання яких вже офіційно повідомлено.

Зокрема вчора з'явилось відео з Ізюма, де знаходився командний пункт 20-ої армії Західного військового округу збройних сил РФ, який обрав для місця своєї дислокації школу.

Читайте також: ЗРК NASAMS для України від США: наскільки він буде дієвим для знищення ракет РФ

Існує неофіційна інформація, що ліквідовано понад 40 рашистів, включно із високопоставленими офіцерами та черговою зміною 533 командно-розвідувального центру ГРУ ГШ РФ. Також існує інформація про знищення високоточним вогнем передового командного пункту одного з підрозділів десантних військ РФ.

25 червня з'явилось відео з прильотом невстановлених ракет на базу армії РФ у окупованому Сніжному, на підприємстві "Хіммаш". І хоча у самій "ДНР" показали рештки від нібито ракети "Точка-У", на відео від місцевих зафіксовано зовсім іншу ракету. Але точно ідентифікувати боєприпас, який потрапив на камеру - неможливо.

Сьогодні ж з'явилось відео від місцевих, які зафіксували знищення складу боєприпасів у Зимогір'ї, що у 20 км на захід від Луганська. За іншою інформацією було знищено два склади, другий у Хорошем (поряд з н.п. Зимогір'я), на якому розміщувались запаси ракет для РСЗВ. У будь-якому випадку вибухи, які знімають місцеві говорять, що ці бази рашистів можливо стирати з мапи взагалі.

І це лише те, що потрапило на камеру за останні дні й можливо було запущено лише з чотирьох установок HIMARS. А їхня кількість буде збільшуватись, зокрема від США надійдуть ще чотири, а Великобританія та Німеччина разом мають надати шість одиниць аналогічних M270 на гусеничному шасі та вдвічі більшим "пакетом", але які використовують ті ж самі ракети GMLRS.

M270
Пуск з M270

Всі ці об'єкти знаходяться у тилу противника і були знищені високоточним вогнем. Такі удари є головною умовою для того, щоб знизити можливості армії РФ вести атакувальні дії. Звісно ворог не буде сидіти склавши руки й буде намагатися розсердити склади та бази, а також відвести їх якомога далі від фронту.

Але це більш ніж складна задача, яка вимагає максимального напруження логістичних сил та збільшує плече логістики, що може "стриножити" армію РФ навіть в оборонних діях.

Також армія РФ буде намагатися закопати свої командні пункти, перенесення яких у глибокий тил неможливо, бо призведе до втрати управління військами. Але високоточна ракета M31, яка є основною для HIMARS, спеціально для цього має режим підриву після пробиття перешкоди.

Щодо шансів протиповітряної оборони армії РФ перехопити ракети GMLRS, то їх можливо оцінити як мінімально можливі. Ракета має діаметр у 227-мм, тобто належать до малопомітних цілей, а до того ж високошвидкісних.

Але вірогідність перехоплення не є "нульовою" і це навіть краще, бо рашисти будуть намагатися їх збивати, витрачаючи ракети, а враховуючи їх надійність - можливо і знищуючи самі себе. Принаймні перші випадки унікальних відмов зенітних ракет, які перетворюються у "бумеранги" вже зафіксовано.

Також треба розуміти, що за HIMARS армія РФ розпочне справжне полювання всіма можливими засобами та силами. Через це, будь-яке відео та фото з використанням або переміщенням цих систем є для ворога вкрай важливою інформацією.

Читайте також: Рашисти можуть обстрілювати далекобійними "Коаліція-СВ" позиції ЗСУ на Сході України