xcounter
#

Після "Іскандерів" у рашистів відмовляються летіти й зенітні ракети (відео)

71425
Після "Іскандерів" у рашистів відмовляються летіти й зенітні ракети (відео)

З огляду на похилий пуск на відео потрапив пуск з ЗРК "Бук" армії РФ

Армія РФ починає відчувати значні проблеми зі справністю військової техніки. За останні дні це вже друге відео на якому видно несправність ракетного озброєння, тобто реальних випадків у рази більше.

Зокрема у новому епізоді у рашистів "щось пішло не так" із зенітною ракетою, яка одразу після старту втратила керування, розгорнулась майже на 180 градусів та вдарила по землі. Цей епізод трапився поблизу окупованого Алчевська.

Читайте також: HIMARS вже в дії: перше відео роботи високоточних ракетних систем по армії РФ

З огляду на похилий пуск, скоріш за все на відео потрапив ЗРК "Бук", який до того вже випустив три ракети. А розміщення цього комплексу вказує на наявність у місті важливих для армії РФ об'єктів, якими може бути штаби, центри управління, логістичний залізничний вузол, або місце концентрації бойових підрозділів.

Водночас ситуація доволі схожа з пуском балістичної ракети "Искандер", яка після старту поблизу Бєлгорода розвалилась просто у повітрі.

Загалом такі аварійні пуски добре свідчать про доволі низьку надійність російського ракетного озброєння, ефективність якого може складати близько 40%. Це пов'язано із використанням застарілих технологій, масштабного браку на виробництві, неналежних умов зберігання та експлуатації.

Водночас в умовах війни РФ немає швидкої можливості усунути ці вади, які будуть продовжувати шириться та набирати масштабів через високу інтенсивність використання озброєння та високої техніки.

Читайте також: Катастрофа російського військово-транспортного Ил-76 під Рязанню: чому це показова катастрофа і таких буде більше