xcounter
#

У РФ "Іскандери" вже розсипаються у повітрі: чергове свідчення ненадійності "аналоговнетної" зброї потрапило на відео

10459
Балістична ракета ОТРК "Искандер"
Балістична ракета ОТРК "Искандер"

Балістична ракета ОТРК "Искандер" армії РФ вчергове показала реальний рівень технологічної відсталості військово-промислового комплексу РФ

Черговий нічний пуск оперативно-тактичного комплексу "Искандер" армії РФ з пускового району поблизу Бєлгорода завершився тим, що ракета розсипалась у повітрі. Цей момент потрапив на відео, яке було знято цивільними росіянами та поширено волонтерською спільнотою Inform Napalm.

Хоча не варто виключати, що на відео потрапив пуск "Точки-У", яку РФ також використовує для ударів по Україні.

Читайте також: Як рідкісна українська РСЗВ нищить окупантів: з’явилося перше відео бойової роботи системи

Цікаво, що місцеві вже настільки звикли до таких пусків, що помітили різницю між штатним запуском та аварійним одразу після її старту. Зокрема росіянка зазначила, що ракета якось "блимає", тобто двигун ракети працю не штатно. А вже після цього видно що ракета розсипалась з детонацією твердого палива ракети, без вибуху бойової частини.

Водночас могла спрацювати аварійна система самознищення через невихід двигуна на штатний режим роботи, якщо така система встановлена на балістичній ракеті.

У будь-якому випадку, те що ракета розсипалась одразу після старту в черговий раз демонструє низьку надійність російського озброєння. Нагадаємо, що за попередніми оцінками параметр ефективності для ракетного озброєння РФ може складати на рівні 40%. Це пов'язано із використанням застарілих технологій, масштабу браку на виробництві, неналежних умов зберігання та експлуатації.

Читайте також: Дрон-камікадзе вдарив по нафтопереробному заводу РФ поблизу кордону України: модернізований PD-2 чи таємничий Phoenix Ghost (відео)