xcounter
#

Як рідкісна українська РСЗВ нищить окупантів: з’явилося перше відео бойової роботи системи

7687
Як рідкісна українська РСЗВ нищить окупантів: з’явилося перше відео бойової роботи системи

Зброя від українських виробників продовжує нищити рашистів на полі бою

У мережі з’явилося перше відео роботи української реактивної системи залпового вогню по позиціях російських окупаційних військ.

Йдеться про 220-мм РСЗВ "Буревій" від ДП "Шепетівський ремонтний завод" з удосконаленою системою управління вогнем та на базі броньованого шасі Tatra T815-7T3RC1.

Читайте також: У країнах НАТО почали переносити строки списання озброєння: як це вплине на Україну

Вперше про те, що ЗСУ використовують цю систему на полі бою проти окупантів, стало відомо лише на початку червня – але тоді було зафіксовано лише переміщення цієї машини, без кадрів бойової роботи.

Нагадаємо, РСЗВ "Буревій" – 220-мм реактивна система залпового вогню, що була розроблена для заміни БМ-27 "Ураган". Вогневі випробування системи "Буревій" пройшли у листопаді 2020 року, а в грудні виробник отримав партію з 16 шасі Tatra для виробництва цих систем.

Одна з "фішок" нової РСЗВ – цифрова система управління, разом зі системою обміну інформацією на полі бою, завдяки чому "Буревій" можна включити у єдиний розвідувально-ударний комплекс, коли інформація від засобів розвідки передається у режимі онлайн на засоби ураження, завдяки чому мінімізується час від виявлення цілей до ураження.

Читайте також: США за два роки замовили стільки снарядів, скільки вистачить ЗСУ лише на кілька тижнів війни