xcounter
#

Рашисти можуть обстрілювати далекобійними "Коаліція-СВ" позиції ЗСУ на Сході України

43054
САУ "Коалиция-СВ" рашистів, ілюстративне фото довоєнних часів
САУ "Коалиция-СВ" рашистів, ілюстративне фото довоєнних часів

Якщо припущення вірне, значить вороги самі ослабляють свої можливості вести контрбатарейну стрільбу, влаштовуючи "вогневий вал" по нашим укріпленням

Українське видання "Тексти" побудувало інфографіку, що відображає активність обстрілів із артилерії армії РФ позицій наших захисників на Сході України.

Автори цієї інфографіки виходили з наступного припущення: на "середньостатичний" шанець, утримуваний ЗСУ, за 1 хвилину може "прилетіти" в середньому 226 артилерійських боєприпасів різних типів та калібрів. Із цієї цифри до 60 пострілів може приходитись на новітні далекобійні рашистські САУ 2С35 "Коалиция-СВ" калібру 152 мм, в той час як на САУ типу "Мста-С" аналогічного калібру - до 30 пострілів.

Читайте також: ЗСУ отримали "натяк", де шукати російські вогнемети ТОС-2 "Тосочка"
САУ "Коалиция-СВ" рашистів, ілюстративне фото довоєнних часів

Із можливим застосуванням рашистських самохідних артустановок "Коалиция-СВ" ситуація складається взагалі цікава. Кремлівські пропагандони протягом травня-червня неоднократно заявляли, що ця їх чергова "чудо-зброя" уже бере участь в боях проти ЗСУ на Сході України, але жодного візуального підтвердження цьому не було.

Навіть якщо російські "Коалиция-СВ" таки поїхали на фронт, нема підстав стверджувати, що такі САУ здатні забезпечити масований артилерійський вогонь по нашим позиціям. Бодай по причині малої кількості: за даними з відкритих джерел, на кінець 2021 року армія РФ мала усього 26 одиниць "Коалиция-СВ", а в 2022 році мав бути поставлений максимум ще один дивізіон.

САУ "Коалиция-СВ" рашистів, ілюстративне фото довоєнних часів

Якщо зважити, що до війни до 18 одиниць "Коалиция-СВ" мала Таманська дивізія із складу 1-ої танкової армії ЗВО, цілком ймовірно, що ці САУ могли потрапити на поле бою набагато раніше, і насправді ніяк себе не проявити.

Росіяни заявляють, що їх САУ "Коалиция-СВ" може стріляти звичайним уламково-фугасним снарядом на дальність аж до 40 км, у той час як "Мста-С" - лише на 24,7 км. (Заяви про далекобійність "Коалиция-СВ" на Заході були сприйнятті з долею скепсису - одна з найбільш сучасних САУ країн НАТО, німецька PzH 2000, має дальність пострілу 67 км активно-реактивним снарядом).Якщо рашисти справді застосовують настільки далекобійні самохідні гармати лише для того, щоб гатити по окопам наших захисників, значить орки самі себе ослаблюють в можливості вести контрбатарейну стрільбу. Що лише на користь Збройним Силам України.

САУ "Коалиция-СВ" рашистів, ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: ЗСУ вижимають максимум з французьких CAESAR та використовують найдалекобійніші снаряди з усіх можливих (фото)