xcounter
#

ЗСУ отримали "натяк", де шукати російські вогнемети ТОС-2 "Тосочка"

60431
Машини рашистського комлексу ТОС-2 "Тосочка", ілюстративне фото довоєнних часів
Машини рашистського комлексу ТОС-2 "Тосочка", ілюстративне фото довоєнних часів

Рашисти кинули в бій "сиру" машину після того, як втратили мінімум батарею вогнеметів ТОС-1 "Буратино"

Орки з армії РФ застосували на Харківському напрямку свій новітній самохідний вогнемет ТОС-2 "Тосочка", пише польський портал Defence24 з посиланням на ресурси кремлівських пропагандонів.

Це був перший відомий випадок бойового застосування ТОС-2, але з цього епізоду рашисти залишили у відкритому доступі лише кадри з підготовки системи "Тосочка" до стрільби (фото могло бути зроблене взагалі в 2021 році) та пуском ракет, без "демонстрації" результату. Що може вказувати на те, що ця стрільба для ворога видалась невдалою.

Читайте також: ЗСУ отримали "підказку", де шукати самохідні вогнемети "Буратино" на Херсонщині
Підготовка до стрільби ТОС-2 "Тосочка", фото з відкритих джерел

Самохідний вогнемет ТОС-2 "Тосочка" - це "сира" система рашистів. Кремлівські пропагандони подавали цю систему як чергове "вундерваффе", яке має дальність стрільби порядка 10 кілометрів. Але офіційних даних про поставки у війська не було, ТОС-2 "Тосочка" навіть не фігурує у зведених даних довідника The Military Balance за 2021 рік про армію РФ.

Схоже, орки вирішили кинути в бій свою "сиру" систему, бо зазнали критичних втрат по самохідним вогнеметам ТОС-1 "Буратино". Портал Oryx наводить консервативну оцінку, за якою росіяни втратили мінімум шість пускових установок ТОС-1 та мінімум сім транспортно-заряджальних машин.

Пуск ракети комплексу ТОС-2 "Тосочка", ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Рашисти залишили доказ своїх злочинів прямо на ТОС-1 "Солнцепек" (фото)