xcounter
#

Тепер офіційно: HIMARS вже активно працюють по армії РФ високоточними ракетами

Пуск HIMARS (фото US Army)
Пуск HIMARS (фото US Army)
5129

HIMARS дозволяють нищити високоточним вогнем цілі на відстані у 70 км

Реактивні системи HIMARS, які Україна офіційно отримала 23 червня, вже активно завдають високоточних ракетних ударів по армії РФ. Перше офіційне відео використання цих систем оприлюднив Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний.

"M142 HIMARS вже працюють в інтересах оборони України. Артилеристи ЗСУ майстерно вражають визначені цілі - військові об’єкти ворога на нашій, українській, території. Дякуємо Американському народу за надане озброєння! Наша мета - Перемога", - йдеться у дописі.

Читайте також: За якої умови ЗСУ можуть отримати більше сучасних 155-мм САУ PzH 2000

Зазначимо, що на відео добре видно, як ракети після старту коригують траекторію, що добре говорить про використання саме високоточних снарядів GMLRS, які б'ють на 70 км та мають доведену точність на рівні +/- 3 метри від цілі.

День тому перше неофіційне відео виклав волонтер Павло Нарожний, але, за його словами це той самий пуск, знятий з іншого ракурсу (оригінальний допис неможливо додати через налаштування його профілю у Facebook).

Своєю чергою Сухопутні війська наочно продемонстрували різницю між звичайними системами РСЗВ та високоточними GMLRS.

Також нагадаємо, що Україна поки отримала чотири одиниці HIMARS, ще чотири надійдуть у наступному пакеті допомоги США, окрім того, очікується передача шести одиниць гусеничних M270 від європейських союзників.

Читайте також: Чому для ЗСУ важлива не стільки кількість HIMARS, як регулярність підвозу ракет до цих систем