xcounter
#

Історична подія – Збройні Сили України офіційно отримали перші РСЗВ HIMARS

5079
Історична подія – Збройні Сили України офіційно отримали перші РСЗВ HIMARS

Тепер літо для окупантів буде справді спекотним, зауважує Олексій Резніков

Американські ракетні системи залпового вогню HIMARS офіційно прибули в Україну. Про це у своєму акаунті у Twitter повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

Читайте також: Окупанти добудували чергову ціль для HIMARS чи M270

"HIMARS приїхали в Україну. Дякую моєму колезі та другу міністру оборони США Ллойду Остіну за ці потужні інструменти. Літо буде спекотним для російських окупантів. А для деяких з них і останнім", – написав Резніков.

Залп із M142 HIMARS, фото – U.S. Army
Залп із M142 HIMARS, фото – U.S. Army

Деталі про постачання не розголошуються, втім можна стверджувати, що йдеться про передачу першої партії з чотирьох машин, які були заздалегідь розміщені поблизу України і на яких проходили навчання військові Збройних Сил України.

Водночас, як повідомлялися раніше, навчання першої команди мало закінчитися до 15 червня, а прибуття американських РСЗВ в Україну очікувалося до кінця цього тижня, тож можна зробити висновок, що наші партнери з США "високоточно" доставили ці системи в Україну. І сподіваємося, що вже невдовзі ми будемо спостерігати, як ці РСЗВ "пригощають вогнем" російську окупаційну армію.

Читайте також: ЗСУ знайшли "роботу" для зброї зі збитих Ка-52: у Міноборони натякають, що HIMARS така "тачанка" не замінить