xcounter
#

Алжир "підказав" рашистам, як раритетний Т-62 перетворити на "Терминатор"

95153
Російська БМПТ "Терминатор", ілюстративне фото довоєнних часів
Російська БМПТ "Терминатор", ілюстративне фото довоєнних часів

Кремль непомітно для себе втратив великий контракт на свою "чудо-зброю" для важливого союзника в Африці

Під час одного із своїх парадів збройні сили Алжиру продемонстрували своєрідний гібрид – танки Т-62, озброєні баштами від БМП-2 з бойовими модулями "Бережок". По суті, так Алжир створив свій дешевий "аналог" рашистської БМПТ "Терминатор", пише польський портал Defence24.

За даними The Military Balance за 2021 рік, армія Алжиру має в своєму розпорядженні близько 300 танків типу Т-62. Списувати такі раритетні машини алжирські військові не хотіли, тому й вигадали варіант із демонтажем "рідної" башти та установкою башти від БМП-2 з модулем "Бережок".

Читайте також: Російський бронеавтомобіль “Патруль-А” не витримав “краш-тест” від артилерії ЗСУ

До цього Алжир розглядав варіант замовити в РФ бойові машини підтримки танків "Терминатор", що мали би діяти у взаємодії із понад 600 танками типу Т-90С. Але натомість алжирці обрали дешевий паліативний варіант. І так Кремль непомітно для себе втратив великий контракт на свою "чудо-зброю" для важливого союзника в Африці.

Не будемо виключати варіант, що "сон розуму" в цій історії настільки поглине рашистів, що вони самі візьмуться штампувати подібні гібриди – Т-62 з баштою від БМП-2, аби використати такі "Термінатори" на полях боїв проти ЗСУ.

Читайте також: Рашисти посадили на "хрущовські гроби" Т-62 осетин та дали підказку де їх шукати