xcounter
#

Російський бронеавтомобіль “Патруль-А” не витримав “краш-тест” від артилерії ЗСУ

11559
Рашисти на бронеавтомобілі "Патруль-А", ілюстративне фото довоєнних часів
Рашисти на бронеавтомобілі "Патруль-А", ілюстративне фото довоєнних часів

“Росгвардия” та військова поліція окупантів мають лише декілька десятків таких бронемашин

Профіль Ukraine Weapons Tracker в Twitter опублікував фото ворожого бронеавтомобіля “Патруль-А”, ураженого вогнем артилерії Збройних Сил України на Сході нашої держави.

Така “поліцейська” бронемашина потрапила “у кадр” вперше, прочитати про характеристики “Патруль-А” можемо у відповідній публікації інформагентства АрміяInform.

Читайте також: "Вагнерівці" приїхали "воювати" на рідкісній реінкарнації радянського БТР-152

Бронеавтомобілі “Патруль-А” виробляє російська компанія “Астейс” у місті Набережниє Чєлни в Татарстані, перші поставки для Росгвардії стартували в 2017 році.

За тендерною документацією зразка 2017 року одна така машина коштувала 18 мільйонів рублів. Скільки на даний момент - дані відсутні, але відомо, що орки вирішили “імпортозамістити” оригінальний двигун цієї машини американської фірми Cummins на силову установку від російського КАМАЗа потужністю 260 кінських сил.

Рашисти на бронеавтомобілі "Патруль-А", ілюстративне фото довоєнних часів

“Патруль-А” може взяти на борт до 10 осіб десанту, але броня машини забезпечує лише протикульовий захист, днище начебто може витримати підрив вибухового пристрою потужністю до 2 кг в тротиловому еквіваленті, сидіння для десанту - звичайні, без протимінного захисту.

Росіяни стверджують, що їхні бронемашини “Патруль-А” масою до 13 тонн можуть розігнатись на шосе до швидкості 90 км/год, а запас ходу при цьому складатиме до 1000 км.

Ворожі бронеавтомобілі "Патруль - А", тимчасово окуповані райони Харківщини, кінець 2022 року, початок вторгнення РФ

Очевидно, що розробники бронемашини сподівались розширити “портфель замовлень” на “Патруль-А” від військових. Тому розробили додатково декілька модифікацій - командно-штабна машина, санітарний бронеавтомобіль, бронемашина інженерної розвідки та мобільний пункт управління зв’язком.

Але такий “панцерник” зацікавив лише військову поліцію ЗС РФ та “Росгвардию”, і то - для виконання “поліцейських” функцій. Тому парк машин “Патруль-А” обчислюється буквально декількома десятками.

Варіанти бронеавтомобіля "Патруль-А", які так і не зацікавили армію РФ
Читайте також: Рашисти втратили рідкісний "новітній" бронеавтомобіль: запчастини – "санкційні", тому швидко не відремонтують