xcounter
#

"Вагнерівці" приїхали "воювати" на рідкісній реінкарнації радянського БТР-152

117938
Бронеавтомобіль Урал "Чекан", він же "Щука", який використовують найманці-"вагнерівці", ілюстративне фото з відкритих джерел
Бронеавтомобіль Урал "Чекан", він же "Щука", який використовують найманці-"вагнерівці", ілюстративне фото з відкритих джерел

Ця бронемашина також заслуговує на звання "братська могила піхоти"

Під час боїв на Сході України бійці ЗСУ знищили рідкісну бронемашину росіян – Урал "Чекан" або ж "Щука", на базі вантажного 6-вісного автомобіля Урал 432007-0111-31.

Такі бронеавтомобілі зазвичай використовують бійці приватних військових компаній, в обиході "вагнерівці". Факт знищення цієї "Щуки" "засвітили" самі ж кремлівські пропагандони, пише АрміяInform.

Читайте також: Рашисти біля Гуляйполя пустили в бій розконсервовану "афганську" БМП-2Д (фото)
Знищений на Сході України бронеавтомобіль "Щука" "вагнерівців", зображення з відкритих джерел

Бронемашину Урал "Чекан" "вагнерівців" можна назвати в чомусь реінкарнацією радянського БТР-152, через візуальну подібність.

Ця бронемашина має закритий верх, у деяких версіях на дах може встановлюватись башта від БТР-70, броня захищає від куль та уламків. Однак, схоже, протимінного захисту днища на "вагнерівській" "Щуці" нема.

Знищений в Сирії "вагнерівський" Урал "Чекан", зображення з відкритих джерел

Під час кремлівських воєн в Сирії та Африці неоднократно були випадки, коли ці бронемашини підривались на мінах, і це закінчувалось утилізацією всіх найманців.

Напевне тому орки на "Чекані" воліють за краще їздити на броні, а не в десантному відсіку, прямо як на цій фотографії.

Найманці-"вагнерівці" на броні "Щуки" в Південно-Африканській республіці, зображення з відкритих джерел

В свою чергу, сам факт знищення рашистського бронеавтомобіля "Щука" дотично підтверджує дані, що під час боїв на Сході України наші захисники "утилізували" великий підрозділ "вагнерівців".

Читайте також: Бійці бригади імені Мономаха захопили ворожі БМП-1 рідкісної "афганської" модифікації (фото)