xcounter
#

Рашисти втратили рідкісний "новітній" бронеавтомобіль: запчастини – "санкційні", тому швидко не відремонтують

57882
Рашисти втратили рідкісний "новітній" бронеавтомобіль: запчастини – "санкційні", тому швидко не відремонтують

Відсутність можливості закупити запчастини в закордонних виробників заважає рашистам швидко або ж взагалі ремонтувати свою військову техніку

У мережі з’явилося фото ураженого російського санітарного бронеавтомобіля К-53949 "Линза" – як стверджують в Ukraine Weapons Tracker, рашисти виклали фото пошкодженої машини у мережу після того, як вона отримала серйозні пошкодження у районі Ізюму, що в Харківській області.

Машина дійсно рідкісна – і в плані втрат, і в плані загальної кількості таких машин у військах РФ. Так, згідно з даними з відкритих джерел, перші серійні бронеавтомобілі "Линза" армія РФ отримала лише у 2021 році у рамках контракту на 56 машин.

Читайте також: У рашистів закінчились новітні "Тайфун-К" та брак бронетехніки: почались кустарні ган-траки

Водночас згідно з даними сайту Oryx, з початку війни ворог втратив всього чотири таких автомобілі (без урахування машини, про яку йдеться в цій новині), один було знищено, ще три – затрофеєно Збройними Силами України.

Як зауважують в Ukraine Weapons Tracker, окупанти навряд чи зможуть відремонтувати автомобіль у польових умовах – з урахуванням кількості імпортних запчастин та того, що таких машин було випущено небагато.

Автомобіль сімейства "Тайфун-К" КАМАЗ-53949

Зрештою, навіть головні конструктори "КамАЗ" зізнаються, що у конструкції бронеавтомобіля КАМАЗ-53949 (на основі якого і розроблявся "медичний" варіант) "використовується немало закордонних комплектуючих виробів".

Тут варто згадати, що після запровадження санкцій "оборонка" РФ дійсно страждає від того, що не може знайти комплектуючих для своїх зразків ОВТ – можна згадати про те, що, наприклад, у розвідувальному безпілотнику "Орлан" з російського – лише планер, все інше – закордонне.

ЗРГК
ЗРГК "Панцирь"

Буде доречним в контексті цієї новини нагадати й про інший випадок – те, як російська "оборонка" використовує у своїй техніці чіпи ледь не зі смітників –

у озброєнні рашистів знайшли мікросхеми від компаній, які вже давно зникли

.

Читайте також: ЗСУ знищили "Тайфун" рашистів: "підвищений" захист не допоміг, а сама машина "цінна", бо зробити нову – під питанням