xcounter
#

У рашистів закінчились новітні "Тайфун-К" та брак бронетехніки: почались кустарні ган-траки

126841
Ган-трак - нова реальність для армії РФ
Ган-трак - нова реальність для армії РФ

"Друга армія світу" стрімко наближається до рівня повстанців країн третього світу

З 24 лютого українське військо регулярно захоплювало та знищувало російські бронеавтомобілі всіх видів, загальний рахунок яких вже давно йде на сотні одиниць.

Звісно, рано чи пізно, це мало спричинити дефіцит нових машин, зокрема таких як "Тайфун-К" - спеціалізованого броньованого "КамАЗа". І в цій ситуації рашистам не залишилось нічого окрім відкрити власне кустарне виробництво аналогічних машин прямо на передовій. Фото одного з таких зразків вже потрапили у мережу.

Читайте також: Морпіхи опановують один з найпопулярніших кулеметів у світі - німецький MG3 (відео)
ган трак армія рф

Варто зазначити, що це саме "класичний" ган-трак - звичайна вантажівка на яку наварили броню та встановили зенітну установку ЗУ-23-2. Єдина причина поява таких саморобних машин - різкий та катастрофічний брак штатної бронетехніки.

І це бронювання потрібно відрізняти від намагання рашистів, за допомогою березок та металопрофілю, зробити тюнинг своїм транспортним вантажівкам для того щоб отримати ілюзорні шанси зберегти своє життя.

Бо ган-трак на фото демонструє абсолютно серйозний підхід у справі, можливо навіть із залученням сил та засобів на рівні ребмату. Але, у будь-якому випадку, таке бронювання, в реальності має доволі сумнівну бойову ефективність, а додаткове навантаження швидко вбиває підвіску та знижує ходові характеристики.

Водночас вогонь по такому ган-траку буде вестись, як по легкій бронетехніці, що зведе шанси екіпажу на виживання до близько нульових.

Читайте також: Бійці показали роботу з 14,5-мм "Алігатора" - антиматеріальної гвинтівки від ХАДО