xcounter
#

Американський шолом врятував життя двом членам екіпажу Мі-8, який підбили рашисти

56578
Мі-8 Повітряних сил ЗСУ, фото ілюстративне
Мі-8 Повітряних сил ЗСУ, фото ілюстративне

Як сучасна амуніція рятує життя військових на полі бою

Американська корпорація Gentex, що займається, зокрема, створенням систем захисту та ситуаційної обізнаності, у своєму акаунті в Instagram розповіла, як її шоломи врятували життя екіпажу українського Мі-8.

"Ми отримали ці фотографії шолома HGU-56/P ABH (у конфігурації Aircrew Ballistic Helmet) від авіації Збройних Сил України, оскільки її пілоти хотіли висловити подяку та показати нам стан касок, який врятував їм життя", – йдеться у повідомленні компанії.

Читайте також: СБУ знайшла для ЗСУ десяток "зайвих" вертольотів Мі-8 у Західній Африці

Зазначається, що у березні гелікоптер цих пілотів було збито російською ракетою (фото нижче) – двоє членів екіпажу вижили й наразі одужують у лікарні після обміну військовополоненими.

Крім того, у повідомленні зазначається й такий сумний факт – у середньому під час аварії член екіпажу отримує 11 ударів головою, тому важливість якісного захисту дуже важко переоцінити.

Мі-8
Збитий український Мі-8

Зрештою, як розповідають у виданні Defense Blog, українські пілоти дуже позитивно оцінюють шоломи Gentex, але нарікають на труднощі з придбанням та доставкою цих шоломів в Україну через законодавчі обмеження США. Наші пілоти запевняють у гострій потребі таких засобів захисту для військових ЗСУ та просять допомогти у централізованих та масових закупівлях таких систем.

Читайте також: Чому одна з країн Європи "зажала" для ЗСУ свої "зайві" Мі-24