xcounter
#

Харківський автомобільний завод почав ремонт тягачів МАЗ-537 та МТ-ЛБ для Збройних Сил

4873
Тягач МАЗ-537 ЗСУ виконує свою основну функцію - доставляє танк в зону бойових дій
Тягач МАЗ-537 ЗСУ виконує свою основну функцію - доставляє танк в зону бойових дій

Підприємство "Укроборонпрому" взялось виконувати замовлення на ремонт тягачів для ЗСУ лише за півтора місяці після проведення тендеру

Державне підприємство "Харківський автомобільний завод" (ХАЗ) почало виконувати велике замовлення від Міноборони України на ремонт гусеничних тягачів МТ-ЛБ і колісних тягачів МАЗ-537, пише прес-служба "Укроборонпрому".

Один із тягачів МАЗ-537 на виробничих потужностях Харківського автомобільного заводу, фото - прес-служба "Укроборонпрому"

В установі зазначають, що роботи за цим замовленням мають бути завершені до кінця листопада 2021 року. Техніку по суті повністю розберуть, всі вузли та агрегати відремонтують або замінять на нові, після чого машини будуть зібрані та пройдуть обкатку з подальшою передачею до військових частин. "Також цьогоріч ХАЗ має намір укласти низку нових договорів", - говорять в прес-службі "Укроборонпрому".

Читайте також: Як не потоне, то згорить: під час випробувань ТКБМ "Дозор-Б" сталася пожежа
Корпус тягача МТ-ЛБ, поставлений на ремонт в цех Харківського автомобільного заводу, фото - прес-служба "Укроборонпрому"

Інформація з відкритих джерел свідчить, що замовлення на ремонт таких машин Міноборони України видало Харківському автомобільному заводу ще в липні 2021 року, однак виконання цього замовлення почалось лише у вересні 2021 року, тобто за півтори місяці потому.

Зокрема, Defense Express на початку липня писав, що ХАЗ отримав замовлення вартістю 24 мільйони гривень на ремонт 20 колісних тягачів МАЗ-537. Строк виконання робіт – до 31 листопада 2021 року.

Восени 2020 року тягачі МАЗ-537 Збройних Сил України були задіяні для такої незвичної місії, як витягування на берег сумнозвісного танкера Delfi

Також Defense Express писав, що у липні 2021 року той же Харківський автомобільний завод отримав замовлення на капітальний ремонт 20 тягачів МТ-ЛБ та МТ-ЛБу, вартість – 35 мільйонів гривень. Строк виконання робіт – також до 31 листопада 2021 року.

Машина артилерійської розвідки 1АР1 "Положення-2" на шасі легкоброньованого гусеничного транспортера МТ-ЛБу, 2018 рік
Читайте також: Мінстратегпром та Міноборони України розповіли про стан виконання ДОЗ-2021