xcounter
#

Головна перевага МіГ-29AS для ПС ЗСУ, неочікуване джерело снарядів до Д-30 та російська "Оникс" б’є по своїх: події тижня війни від Defense Express

6927
Головна перевага МіГ-29AS для ПС ЗСУ, неочікуване джерело снарядів до Д-30 та російська "Оникс" б’є по своїх: події тижня війни від Defense Express

Словаччина попрощалась з МіГ-29AS, які передаються Україні, "Оникс" рашистів влаштував "бавовну" в окупованому Криму та неочікуване джерело боєприпасів до Д-30 для ЗСУ – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня війни з рашистськими окупаційними військами

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Bayraktar TB2 вийшов на полювання за рашистами

Розвідувально-ударний БПЛА Bayraktar TB2 почав завдавати високоточні методичні удари по рашистах, випалюючи позиції ворожої артилерії.

Читайте також: Які запаси озброєнь насправді мала Німеччина, і що з цього реально могло бути поставлене для ЗСУ

За вечір 1 вересня у мережі з'явилось одразу два відео з ударами Bayraktar TB2, які були зроблені днями. На першому, від 31 серпня, зафіксоване знищення САУ 2С3 "Акація". Точності наведення вистачило, щоб покласти MAM-L точно між місцями де знаходиться навідник та механік водій. Більше деталей – у нашому матеріалі.

Словаччина попрощалась з МіГ-29AS, які передаються Україні - в чому головна перевага цих машин

Повітряні Сили України вже невдовзі посиляться винищувачами МіГ-29 від Словаччини, як вже повідомлялось раніше, ця країна має на озброєнні дев'ять Міг-29AS та два МіГ-29UBS, які передаються Україні.

Найголовніша перевага МіГ-29AS - нова РЛС
Найголовніша перевага МіГ-29AS - нова РЛС (Фото: Vzdušné sily OS SR)

Передача машин має відбутися вже найближчим часом, якщо не відбулась вже без додаткових урочистих заходів. Водночас для України посилення МіГ-29AS має величезне значення. Справа в тому, що ці машини будуть наймолодшими винищувачами у складі Повітряних Сил України, які з 1991 року не отримали жодного нового винищувача, а лише модернізовували наявні машини. Більше деталей – у матеріалі Defense Express.

"Оникс" рашистів влаштував "бавовну" в окупованому Криму

Учора, 28 серпня 2022 року, біля мису Фіолент в тимчасово окупованому Криму відбулась "бавовна" невстановленої природи. За найбільш поширенішою версією, причиною вибуху та пожежі став невдалий запуск протикорабельної крилатої ракети П-800 "Оникс" комплексу "Бастион", яку рашисти ймовірно планували випустити по території України.

Пуск протикорабельної ракети П-800 комплексу
Пуск протикорабельної ракети П-800 комплексу "Бастион", ілюстративне фото довоєнних часів

Дотичним підтвердженням цього може служити обставина, що "губернатор" Севастополя від російських окупантів Міхаїл Развожаєв заявив, що це була "лише" пожежа "в будівлі закинутої військової частини", пишуть автори

ресурсу "Крымский ветер".

Більше деталей –

у публікації Defense Express

.

Україна знайшла нового постачальника снарядів до Д-30

Twitter-профіль Ukraine Weapons Tracker опублікував відео, яке вказує – артилеристи Збройних Сил України отримали для стрільби із гаубиць Д-30 снаряди калібру 122 мм, які були виготовлені в Пакистані. Виробник - Pakistani Ordnance Factories (POF), найбільший в країні виробник боєприпасів.

Д-30 Збройних Сил України, ілюстративне фото довоєнних часів
Д-30 Збройних Сил України, ілюстративне фото довоєнних часів

Час та місце дії на відео не розкривається, ймовірний обсяг поставлених із Пакистану боєприпасів "радянського" калібру 122 мм також лишається невідомим. Більше деталей –

у матеріалі Defense Express

.

Як РФ змарнувала "радянські" запаси снарядів

Російське видання The Insider виступило з публікацією, зміст якої вкладається в таку тезу – якщо Кремль і далі підтримуватиме нинішню інтенсивність війни проти України, уже до зими 2022 року РФ фактично залишиться без технічних ресурсів для продовження бойових дій.

Виробництво танків у РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел
Виробництво танків у РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Мабуть, в історії воєн це – перша така публікація, коли представники ворога прямо зізнаються, що їх держава має обмежені ресурси для подальших боїв. Незалежно від їх мотивації, наведені в публікації кількісні та якісні оцінки заслуговують на увагу та аналіз. Чим власне ми нижче й займемось. Більше деталей – у матеріалі Defense Express.

Читайте також: ЗСУ мають ще одного виробника снарядів до Д-30, і він екзотичніше Пакистану