xcounter
#

"Оникс" рашистів влаштував "бавовну" в окупованому Криму замість долетіти до Одеси (відео)

26232
Пуск протикорабельної ракети П-800 комплексу "Бастион", ілюстративне фото довоєнних часів
Пуск протикорабельної ракети П-800 комплексу "Бастион", ілюстративне фото довоєнних часів

"На папері" РФ має значний запас радянських ракет, але не всі з них здатні долетіти до цілей на території України

Учора, 28 серпня 2022 року, біля мису Фіолент в тимчасово окупованому Криму відбулась "бавовна" невстановленої природи. За найбільш поширенішою версією, причиною вибуху та пожежі став невдалий запуск протикорабельної крилатої ракети П-800 "Оникс" комплексу "Бастион", яку рашисти ймовірно планували випустити по території України. Дотичним підтвердженням цього може служити обставина, що "губернатор" Севастополя від російських окупантів Міхаїл Развожаєв заявив, що це була "лише" пожежа "в будівлі закинутої військової частини", пишуть автори ресурсу "Крымский ветер".

Пуск протикорабельної ракети П-800 комплексу "Бастион", ілюстративне фото довоєнних часів

Якщо наведена вище інформація – вірна, то це перший відомий за час війни випадок "самоутилізації" рашистського комплексу "Бастион" по причині несправності ракети П-800 "Оникс".

Читайте також: Рашисти вигадали новий "чудо-літак" під "Кинжал", бо МиГ-31К їх вже "не влаштовує"

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко на своєму телеграм-каналі стверджує, що на початок війни проти України рашисти мали в своєму розпорядженні усього 400 одиниць П-800, включно з ракетами на зберіганні. Тому якщо дані про причину "бавовни" на мисі Фіолент – вірні, то це означає, що росіяни почали уже розконсервацію своїх "Оніксів" на складах зберігання, після того як відстріляли мінімум 50 ракет такого типу по Одещині та Миколаївщині. Які однак зберігались у вкрай поганих (для самих рашистів) умовах. Тому й спрацьовують "нештатно", а про долетіти до цілі на території України – мова уже в принципі не йде.

Пуск протикорабельної ракети П-800 комплексу "Бастион" в тимчасово окупованому Криму, березень 2022 року, зображення з відкритих джерел

Очевидно, що росіяни і по іншим типам крилатих ракет радянського виробництва мають аналогічні проблеми із зберіганням та застосуванням. Інакше б не було епізоду, коли "високоточна" російська Х-59, випущена з літака Су-35С в результаті влучила у вбиральню, а не "штатну" ціль.

Читайте також: РФ забрала із Сирії свої комплекси С-300 для нових обстрілів України