xcounter
#

Україна знайшла нового постачальника снарядів до Д-30, назва виробника вкрай здивує (відео)

31106
Д-30 Збройних Сил України, ілюстративне фото довоєнних часів
Д-30 Збройних Сил України, ілюстративне фото довоєнних часів

Наочна ілюстрація того, що снаряди "радянських" калібрів для ЗСУ доводиться збирати буквально по всьому світу

Twitter-профіль Ukraine Weapons Tracker опублікував відео, яке вказує – артилеристи Збройних Сил України отримали для стрільби із гаубиць Д-30 снаряди калібру 122 мм, які були виготовлені в Пакистані. Виробник - Pakistani Ordnance Factories (POF), найбільший в країні виробник боєприпасів. Час та місце дії на відео не розкривається, ймовірний обсяг поставлених із Пакистану боєприпасів "радянського" калібру 122 мм також лишається невідомим.

Сам факт того, що Пакистан став постачальником снарядів до Д-30 для ЗСУ виглядає неймовірним. Бодай тому, що пакистанська армія має відносно малу кількість гаубиць цього типу – усього 80 одиниць. І це при тому, що кількість стволів буксированої артилерії в армії Пакистану складає понад 1,6 тисячі одиниць калібрів 105 мм (329 одиниць), 122 мм (570 одиниць), 130 мм (410 одиниць), 155 мм (322 одиниць) та навіть 203 мм (28 одиниць).

Читайте також: Україна може отримати гаубиці Д-30 від "проросійської" держави на Балканах
гаубиця Д-30 Збройних Сил України
Д-30 Збройних Сил України, ілюстративне фото довоєнних часів

Відповідно, раз в історії з поставкою пострілів для артилерії ЗСУ виник навіть пакистанська POF, це вказує одразу на дві речі – наскільки багато нашому війську потрібно снарядів радянських калібрів та наскільки дефіцитними у світі вони є.

Читайте також: Скільки снарядів треба випустити з гаубиць Д-30, щоб знищити три ворожі БТР – розповідають артилеристи