xcounter
#

Другий поспіль комбінований удар окупантів: скільки ракет та дронів вдалося збити вночі 20 липня

2672
Пуск крилатої ракети "Искандер, фото ілюстративне
Пуск крилатої ракети "Искандер, фото ілюстративне

Окупанти здійснили черговий масований ракетно-дроновий удар по території України

Російське окупаційне військо другу ніч поспіль здійснює комбінований ракетно-дроновий удар по території України, у Командуванні Повітряних Сил ЗСУ розповіли деталі про нову терористичну атаку окупантів вночі 20 липня.

Так, за даними ПС ЗСУ, всього за ніч окупанти випустили переважно по південних регіонах України, а саме по Одесі та Миколаєву 38 ракет та дронів-камікадзе, з них підрозділами протиповітряної оборони знищено 18 цілей (47,3%).

Читайте також: РФ оголосила необмежену морську війну: загрожують топити всі цивільні судна, які прямують до України
ПС ЗСУ ракети рф ракетна атака БПЛА Shahed
Звіт по збитих цілях вночі 20 липня, інфографіка – Командування ПС ЗСУ

У залпі традиційно були дрони-камікадзе типу Shahed (нагадаємо, що РФ вже також використовує і дрони, які виробляє самостійно). З 19 випущених ударних БПЛА (з південного напрямку, Чауда, Крим та північно-східного, Курськ) знищено 13 дронів типу Shahed 131/136 (68,42%).

Також по Україні було випущено 19 крилатих ракет різних типів, з яких було знищено п’ять одиниць (26%).

З них ймовірно досягли своїх цілей сім крилатих ракет "Оникс", який ворог випускає з комплексу "Бастион", що в тимчасово окупованому Криму, а також чотири крилаті ракети Х-22, випущені з літаків Ту-22М3 з району Чорного. моря.

ракета
Пуск ракети "Калибр", фото ілюстративне

Також, ймовірно з підводного човна, було випущено три крилаті ракети "Калибр", з яких збито дві (66,6%).

Крім того, у залпі також було п’ять крилатих ракет "Искандер-К", випущені також з Криму, з яких підрозділами протиповітряної оборони збито три ракети (60%).

крилата ракета
Крилата ракета "Искандер", фото ілюстративне

Нагадаємо, це вже другу ніч поспіль росіяни завдають таких комбінованих ударів по Україні, переважно по півдню країни зі схожою номенклатурою ударних засобів.

Єдина відмінність полягає в тому, що якщо в залпі 19 липня ворог використав одну ракету Х-59 з касетною бойовою частиною, то в сьогоднішньому залпі було застосовано крилаті ракети "Искандер-К".

Збита Х-59М2 із касетною бойовою частиною
Збита Х-59М2 із касетною бойовою частиною

Як раніше відзначав Defense Express, єдиним варіантом протидії таким ударам є нарощенням у підрозділах протиповітряної оборони зенітних ракетних комплексів та інших засобів ППО, передусім таких як Patriot та SAMP/T, а також ракет до них.

Читайте також: Знищення складу боєприпасів у Криму: три версії включно з "Грім-2" і що насправді кажуть у ГУР МОУ