xcounter
#

Рашисти намагались вдарити по Одесі ракетою з касетною бойовою частиною - її вдалось збити (фото)

4625
Збита Х-59М2 із касетною бойовою частиною
Збита Х-59М2 із касетною бойовою частиною

Підбита ракета Х-59М2 впала у поле й не розірвалась, а її касетна бойова частина містить, скоріш за все, протипіхотні бойові елементи

Під час масованої комбінованої атаки рашистів по Одесі, цілями якої стали об'єкти припортової інфраструктури, у результаті яких, зокрема пошкоджено зерновий та олійний термінали, а також цивільні об'єкти на кшталт ринків та житлові масиви, РФ використала ракету з касетним спорядженням.

Про це говорять фото, які вже оприлюднені у мережі, на яких зображені уламки керованої ракети Х-59М2 саме у касетному спорядженні.

Читайте також: Модернізація 150 літаків F-16 за 2 млрд доларів: як турки оновлять свої застарілі винищувачі

Ідентифікація самих суббоєприпасів ще потребує уточнення, водночас їх кругла форма прямо говорить про те, що вони не кумулятивні й призначені не для ураження бронетехніки. Така кулеподібна форма характерна для протипіхотних елементів, запалювальних та хімічних суб-боєприпасів.

Також зазначимо, що за повідомленням Командування Повітряних Сил України, ворог під час атаки запусти одну Х-59 із винищувача Су-35 з акваторії Чорного моря, яка якраз й була перехоплена.

Таким чином РФ вкотре била по містах касетними боєприпасами, але, як мінімум раніше такої інформації не було, використала керовану ракету Х-59 з цією метою.

Читайте також: В "Укроборонпромі" визнали, що серійного виробництва дронів немає: чому це системна проблема